IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл в риск да водят съдебни битки до живот

17 май 2022 09 00

Херцозите на Съсекс отново недоволни от британските медии

Снимка: БГНЕС

Изглежда принц Хари и Меган Маркъл са изложени на риск да участват в безкрайни съдебни заседания до живот. Те биха могли да избегнат проблеми, ако бяха спазвали важен кралски принцип при работа с журналисти, смятат експерти.

Поредна спънка между херцозите на Съсекс и медиите стана отсъствието на принц Хари на възпоменателната служба в чест на принц Филип тази пролет.
Пресата активно обсъждаше колко добри причини са имали съпрузите да пропуснат толкова важно събитие за кралското семейство.

Припомняме, че принц Хари отказа да отиде във Великобритания, тъй като не му беше осигурена адекватна охрана от правителството на страната.

Самият херцог на Съсекс смята, че подобни публикации са оставили значително петно върху репутацията му, излагайки го в очите на обществото като самонадеян и разглезен принц, докато той е бил загрижен само за наистина сериозен проблем.

Според вътрешна информация принц Хари е завел дело срещу няколко издания, които според него са били твърде строги в преценките си. И това е осмият съдебен процес на херцозите на Съсекс срещу таблоидите през последните три години.

Тази ситуация коментира представителят на международната правна агенция Уидърс Амбър Мелвил-Браун. Според нея, поради факта, че съпрузите се опитват да изчистят името си в публичното пространство, те могат да затънат в съдебни спорове за много дълго време.

„Меган и Хари участват в битка за цял живот с британските таблоиди. Те няма да останат встрани от внимание, критика и понякога сериозни обвинения. И ако се оплакват, обясняват и съдят, това ще отнеме цялото им време“, отбеляза експертът.

Освен това Мелвил-Браун добави, че именно след като принц Хари и Меган Маркъл изоставиха важното кралско правило „никога не се оплаквай, никога не обяснявай“, те лично се подложиха на атака от пресата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари