IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Шарлийн с първи думи след хоспитализацията: Все още съм крехка

26 май 2022 14 30

Тя отрече слухове за проблеми в брака й с принц Албер

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Прицеса Шарлийн от Монако говори за първи път относно дългата си битка за здравето, признавайки че процесът е бил "дълъг, труден и болезнен"

Кралската особа, която се появи по време на събитие от Седмицата на модата в Монте Карло заедно със 7-годишната си дъщеря принцеса Габриела, каза пред местните медии, че все още се чувства крехка след завръщането си в Монако през март. Преди това Шарлийн трябваше да се подложи на четиримесечно лечение в швейцарска клиника, където получи помощ за тежко емоционално и физическо изтощение. 

"Когато се върнах в Княжеството, фокусирах цялата си енергия върху децата, съпруга и здравето ми, защото те са моят приоритет", казва принцесата пред Monato Matin. Допълва, че състоянието й все още е крехко и затова не иска да прибързва с дейностите и натоварванията. "Пътят беше дълъг, труден и много болезнен. Сега се чувствам по-спокойна"

Принцеса Шарлийн се разболява през май 2021 година, когато е на посещение в Южна Африка. Тогава тя планираше да остане само 10 дни, но усложнения от предишна УНГ процедура я оставиха в родната й страна в продължение на шест месеца. Серия от болезнени операции и последващи усложнения отложиха завръщането в Монако до средата на ноември. 

Само няколко дни след завръщането и у дома, Шарлийн доброволно е поискала лечение в професионална клиника. Изборът на място извън Монако, според думите на съпруга й принц Албер, е бил изцяло на принцесата и е бил подкрепен от цялото й семейство. 

Въпреки че принц Албер и двете им деца - 7-годишните близнаци принцеса Габриела и принц Жак - посещаваха многократно Шарлийн, нейното дълго отсъствие от Монако я накара да пропусне десетата годишнина от брака, което създаде слухове за проблеми в семейството й. Според някои медии, двойката се е била запътила към развод, като имаше спекулации относно истинността и сериозността на здравословните й проблеми. Съпрузите постоянно отричаха слуховете на таблоидите. 

След завръщането й в Монако, слуховете не спряха, като се твърдеше, че Шарлийн смята да напусне Княжеството и дори вече е купила имот извън Женева. Преди няколко дни принцесата директно говори по тази тема, казвайки че е ужасно как някои медии създават такива твърдения за живота и връзката й.

"Както всички останали, ние сме човешки същества и имаме чувства, слабости. Само че нашето семейство е постоянно под медийно наблюдение и всяка една малка неприятност се разисква", казва още Шарлийн. 

Тя не спести милите думи по адрес на съпруга си, наричайки го "защитник" заради постоянното му говорене против слуховете за развод. Принцеса описа принц Албер като "много подкрепящ" и заяви, че двамата често са коментирали статиите, като той е направил всичко възможно, за да защити нея и децата им. 

През последната година принцеса Шарлийн на няколко пъти изрази нетърпението си да се завърне в Монако и да продължи с кралските си задължения. Потвърждавайки тези думи преди няколко дни, тя благодари за подкрепата, оказана й от хората в Княжеството. "Много съм щастлива да бъда отново в Монако и да бъда със семейството си. Получих множество позитивни и топли съобщения, когато бях далеч от страната, и благодаря на всеки за подкрепата", каза още тя. 

Събитието по време на Седмицата на модата в Монте Карло беше специален повод за Шарлийн и дъщеря й Габриела, тъй като отбеляза първата официална изява на 7-годишното момиче само с майка й. 

Запитана дали споделя любовта си към модата с дъщеря си, Шарлийн се усмихна и отговори, "Като всички малки момиченца на нейната възраст, Габриела обича рокли за принцеси, да си прави прически и дори да пробва червилата ми. Тя има свой собствен стил и аз обичам да насърчавам тази индивидуалност"

Появата бележи третото публично участие на Шарлийн след завръщането й през март, като тя възнамерява да продължи със своите кралски ангажименти и благотворителни събития. Принцесата ще има няколко изяви през следващите седмици, включително Riveria Water Bike Challenge на нейната благотворителна фондация, както и годишният бал на Червния Кръст, който ще се проведе в началото на юни. 

Преди това обаче е ред на Гранд При на Монако, като Шарлийн заяви, че няма търпение да се завърне на пистата. "Тази година Жак ще се присъдини към баща си за първата си почетна обиколка. Това ще е огромна гордост за нас", разкрива принцесата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари