IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матю Макконъхи и Камила Алвес ще помагат на семейства, засегнати от стрелбата в Тексас

7 юни 2022 10 40

Трагедията се случи преди седмица

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Матю Макконъхи продължава да помага на родния си град Ювалди, Тексас, след като преди седмица там се случи най-смъртоносната училищна стрелба в САЩ от 2012 година насам.

52-годишният носител на „Оскар“ и съпругата му Камила Алвес са стартирали благотворителен фонд, който е част от организацията им Just Keep Livin. Това се случва само няколко дни, след като Матю посети семействата, които загубиха децата си в началното училище в града.

„Матю и Камила Макконъхи са в град Ювалди от няколко дни и осъзнават, че загубата е трагична. Докато духът на общността все още се лекува от болката, единодушната подкрепа между семейства и непознати местни хора е красива“, се казва в изявление на благотворителната организация. Допълва се, че след първоначалния шок в града вече започват погребения и скръбен процес, който ще засегне оцелелите деца, семействата и цялата общност.

„Общността ще се нуждае от непрекъснато консултиране и подкрепа по дългия път, който им предстои. Моля ви, моля ви, присъединете се към нас, за да помогнете на хората от Ювалди, Тексас“, завършва съобщението.

В допълнение към осигуряването на консултации с терапевти, фондът ще подпомага и семействата на жертвите в разходите им за погребения и други непосредствени и дългосрочни нужди на общността.

Матю посети общността в Ювалди преди няколко дни. По време на посещението си той се срещна със семейства на загиналите и засегнати от трагедията, при която загинаха 21 души – 19 деца и двама възрастни.

След стрелбата актьорът призова за бърза промяна в закона за огнестрелните оръжия. „За пореден път трагично доказахме, че не сме отговорни с правата, които ни се предоставят. Това е епидемия, която можем да контролираме и всички знаем, че можем да се справим по-добре. Трябва да се справим по-добре“, каза Матю. Той допълни, че обществото трябва да се обедини, независимо от политическите си пристрастия и трябва да поиска незабавни действия от правителството.

„Трябва да направим така, че никой родител да не трябва да изживее това, което са преживели родителите в Ювалди и много други преди тях“, категоричен е актьорът.

Матю Макконъхи е роден в Ювалди, където е и живял през по-голямата част от детството си. Майка му Кей Маккейб преподава в епископалното училище „Свети Филип“, което е само на километър от началното училище, в което се случи стрелбата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари