IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кайли Миноуг проговори за битката си с Кайли Дженър

13 юни 2022 09 00

Изпълнителката беше против патентоването на името „Кайли“ от страна на риалити звездата

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Какво значи едно име? Много, особено ако си знаменитост.

Просто попитайте Кайли Миноуг, която се опита по легален начин да спре Кайли Дженър от патентоването на еднаквото им първо име. На 22 февруари 2016 година, 47-годишната тогава изпълнителка подаде съдебен иск, за да се противопостави на желанието на тогавашната 18-годишна риалити звезда да получи пълна собственост върху името Кайли в САЩ.

Според иска на Миноуг, подаден от KBD – австралийски бизнес, представляващ певицата, тя е активна в развлекателната индустрия от 1979 година и е известна с първото си име от излизането на първия си албум Kylie през 1988 година. Уебсайтът www.kylie.com пък е регистриран на името на Миноуг през 1996 година и функционира и до днес.

В документа се отбелязва, че Миноуг е собственик на няколко търговски марки с логото и името Kylie, които предлагат различни стоки и услуги, включително аромати, бижута и дрехи. Певицата смята, че патентоването на търговска марка с името „Кайли“ от страна на Дженър би нарушило предишните ѝ права. Според нея, двете марки може лесно да бъдат объркани от потребителите.

Макар на пазара вече да има множество продукти с името „Кайли“, които са собственост на Кайли Дженър, риалити звездата не успява да патентова марката като своя.

Според Миноуг, противопоставянето ѝ на опита за патент не е бил на лична основа. „Никога не съм се срещала с Кайли Дженър. Никога не съм се срещала с когото и да е от семейство Дженър, само съм виждала Кендъл в коридорите на модно събитие. Нямаше нищо лично в моето искане“, казва тя пред Rolling Stone.

Допълва, че патентоването е дълъг, скучен и скъп процес, който обаче е много важен. Според нея, най-важното е клиентите да разбират, че тя няма нищо общо с Кайли Дженър и марките им са съвсем различни. „Ако това е ясно, значи всички печелим“, категорична беше изпълнителката.

Сега, в предаването Watch What Happens Live, Миноуг отново зачекна темата, твърдейки че всичко е било просто бизнес. Тя разкрива, че в миналото много малко хора са се казвали Кайли и затова е избрала първото си име за своята марка. „Прекарах години в разработване на собствен бизнес, така че трябваше да го защитя. Най-накрая постигнахме споразумение“, казва изпълнителката.

Когато беше попитана дали се е свързала с Крис Дженър, която е отговорна за бизнесите на всичките си деца, Миноуг отрече, но пък призна, че би искала да се види с 54-годишната дама.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари