IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режисьорът Пол Хагис е арестуван за изнасилване в Италия

22 юни 2022 17 50

Адвокатката му твърди, че е невинен и е готов да сътрудничи на полицията

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Режисьорът Пол Хагис се забърка в неприятности с италианската полиция, след като беше обвинен в сексуално нападение.

Според множество местни и световни медии, прокуратурата обвинява 69-годишният канадски режисьор и сценарист, известен с филма „Сблъсъци“ със Сандра Бълок, че принудил млада жена, с която се познават от известно време, към сексуални действия. Според съдебните документи, има достатъчно доказателства за извършеното престъпление от страна на Хагис.

Пол Хагис

Снимка: БГНЕС

В изявлението си прокуратурата твърди, че 30-годишната дама е трябвало да потърси медицинска помощ след предполагаемия инцидент, който се е случил в продължение на два дни. За момента носителят на „Оскар“ е задържан в Италия, където той се намираше за местния фест Allora. Според New York Times, повдигнатите му обвинения са за сексуално насилие и причиняване на телесни повреди.

Личната адвокатка на Хагис – Прия Чаудхри – казва в изявление, че за момента не може да коментира доказателствата заради законите в Италия. Тя обаче е убедена, че обвиненията към клиента ѝ ще бъдат свалени. „Той е напълно невинен и е готов да сътрудничи на властите, за да може истината да излезе наяве възможно най-бързо“, допълва Чаудхри.

Представителите на феста Allora също излязоха с официално становище относно случая. Те пишат, че са научили за обвиненията и са в шок, че Пол Хагис се намира в ареста. Обещаха, че са започнали мигновени действия по отстраняването му от събитието и изразяват своята подкрепа и най-искрени съжаления към жертвата.

За момента е ясно, че изслушване в съда ще има, но неговата дата не е известна.

Пол Хагис

Снимка: БГНЕС

Пол Хагис и преди е бил обвиняван в изнасилване и сексуално посегателство от няколко жени. През декември 2017 година публицистката Халей Брест твърди, че след филмова премиера през 2013 година е приела предложение на режисьора да я закара до вкъщи, но вместо това той я завел в неговия апартамент, където станал агресивен. След като я вкарал в спалнята, Брест твърди, че е била принудена да извърши орален секс, след което е била изнасилена. Хагис и тогава отрече обвиненията.

Месец по-късно три други жени са се свързали с адвокатите на Брест. В серия от интервюта пред Associated Press, те предоставят множество детайли около сексуалните нападения, в които се твърди, че дамите са били принуждавани да правят секс с Хагис в периода от 1996 до 2015 година, когато все още са били в началото на кариерата си. Една от жертвите казва, че режисьорът я е изнасилил през 1996 година, когато е била на 28 и е работила като публицист. Всички жени искат да останат анонимни.

Пол Хагис

Роберта Армани, Джорджо Армани, Шон Пен, Петра Намцова и Пол Хагис. Снимка: БГНЕС

През август 2018 година Хагис казва, че обвиненията на Брест са шокиращи, скандални и обект на фантазия, които категорично отрича. Той също така отрече, че публицистката му е извършила орален секс насила, твърдейки че всичко е станало по взаимно съгласие. Режисьорът беше категоричен и относно обвиненията на останалите три жени.

„Г-н Хагис отрича тези анонимни твърдения. В общество, в което едно от основните права на човек е възможността да се изправи срещу своя обвинител, това право вече е отнето, когато става въпрос за някого, който е обвинен от пресата в сексуално посегателство“, казва адвокатката на Хагис. Тя допълва, че никой не се е свързал с екипа на режисьора, а обвиненията са направени директно пред целия свят.

Пол Хагис

Снимка: БГНЕС

Според адвокатите на Хагис, това е опит на Брест да нарани репутацията на режисьора и да спечели повече пари на негов гръб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари