IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл към жените, протестиращи срещу оръжията: Като майка ви благодаря

28 юни 2022 11 00

Тя им изпрати кафе и лакомства

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл почете работата на група жени, искащи от правителството на САЩ да промени законите за притежаване на оръжия, за да осигури по-безопасен живот в страната. Херцогинята изпрати специален пакет, с който да вдъхне сила и енергия на дамите.

Шанън Уотс от движението Moms Demand Action разкри преди няколко дни, че организацията е получила лична бележка от Маркъл. „Доброволците и персонала на Moms Demand работят денонощно от седмици, така че беше вълнуващо да получим такава окуражителна бележка и лакомства от херцогинята на Съсекс“, сподели Уотс в социалните мрежи, публикувайки писмото.

По-късно майката публикува още един туит, в който разкрива точно какво им е изпратила Меган. В специалния пакет е имало понички, гевреци, кафе, бисквити и много други вкусотии.

„Добър ден, дами! На всяка от вас, както и на безстрашния ви лидер Шанън, голямо благодаря за работата, която правите, за да пазите нашите деца, семейства и общности. Моля, знайте, че въпреки че може да се чувствате изтощени от безкрайните си часове отдаденост на тази кауза, се надявам, че ще се почувствате заредени, като знаете, че работата, която вършите, е жизненоважна и толкова дълбоко оценена. Като майка, като приятел, много благодаря!“.

Меган е подписала писмото с първото си име ръкописно, а под него, печатно, е изписано „Меган, херцогиня на Съсекс“. Най-отгоре на бележката е поставен кралският монограм на Маркъл, обикновено „М“ с корона.

Организацията Moms Demand Action се описва като масово движение на американците, борещи се за мерки за обществена безопасност, които могат да защитят хората от насилието с оръжия. „Ние искаме по-строги закони за оръжията и работим за затваряне на вратичките, които застрашават безопасността на нашите семейства“, се казва в официалния сайт.

Преди да се завърне във Великобритания за първи път от две години насам, Меган посети Ювалди, Тексас, за да почете жертвите на стрелба в местното основно училище. При нападението загинаха 19 ученици и двама учители.

Меган, която живее в Калифорния заедно с принц Хари и двете им деца – Арчи и Лилибет – беше забелязана да поставя цветя с лилава панделка на паметниците пред съда в Ювалди. След това тя коленичи и склони глава пред кръста на жертвата Узия Гарсия. По време на посещението си Меган беше сама и не говори с медиите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари