IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенелопе Крус и Антонио Бандерас за тясната връзка помежду си

29 юни 2022 08 30

Двамата постоянно са си готвили, когато са живеели в Ню Йорк

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Пенелопе Крус и Антонио Бандерас имат приятелство, на което всеки в Холивуд може да завижда. Двамата се познават повече от 30 години и продължават да поддържат близки отношения, въпреки натоварения си график в работата и личния живот.

Актьорите се запознават чрез общ приятел, когато Бандерас, тогава все още непознат актьор в Америка, снима филма „Филаделфия“ с Том Ханкс, а Пенелопе Крус учи английски. „Бяхме любопитни и изпълнени с живот“, казва 61-годишният актьор пред списание People. В началото на пребиваването им в Ню Йорк, двамата са живеели само на няколко минути един от друг, което се оказва огромен фактор в създаването на приятелството им.

Според 48-годишната Пенелопе, началните ѝ години в САЩ са били магическо преживяване. „Наистина бях развълнувана и щастлива от всичко, което се случваше на Антонио. Помня, че отидох на премиерата на „Филаделфия“, защото той ни покани. Тогава си помислих, че този успех може да кацне и на моето рамо“, разказва актрисата.

Постепенно приятелството между двамата започва да става все по-силно, като Пенелопе често е готвила домашни гозби на Бандерас. „Бях в много здравословен период. Правех вегетариански бургери, които бяха невероятни, и си купувах всяка една съставка от любимия ми магазин“, казва още Крус.

Въпреки че през годините и двамата работят с известния режисьор Педро Алмодовар, те имат много малко общо екранно време. Споделят кратки сцени в комедията „Свалка в облаците“ от 2013 година, като Крус играе майката на Бандерас в драмата „Болка и величие“ от 2019 година, но двамата нямат общи сцени.

„Това е мистерия за нас. Много хора са ни питали защо не работим по-често заедно. Предполагам, че по времето, когато ние пристигнахме в Америка, да вкараш двама испанци заедно във филм, е било прекалено“, казва Бандерас относно малкото екранно време с приятелката си.

Все пак актьорите ще се появят заедно във филма „Официален конкурс“ – комедия с черен хумор от режисьорите Мариано Конн и Гастон Дюпра. Крус влиза в ролята на Лола, ексцентрична режисьорка, която кара звездите на новия си филм – Феликс (Бандерас) и Иван (Оскар Мартинес) – да правят странни неща, като опаковането им във фолио.

И Бандерас, и Крус заявиха, че героите им не са вдъхновени от истински лица в Холивуд, но все пак признават, че са виждали доста странно поведение от предишните си колеги. „Работих с един много известен актьор, който си беше наел човек, който постоянно да върви зад него с тамян. В началото ти е странно, но после млъкваш, за да не създаваш конфликти“, разказва Бандерас.

Филмът „Официален конкурс“ вече е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари