IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцесата на Монако с благословия от папата

21 юли 2022 16 30

Шарлийн с черно вместо в бяло на аудиенцията

БГНЕС

БГНЕС

Принцесата на Монако получи благословията на папа Франциск. Придружена от своя съпруг - принц Албер, тя бе на частна аудиенция при главата на Римокатолическата църква. 

Докато преди Шарлийн носеше тоалети в бяло, когато посещаваше Римокатолическата църква и папата, този път тя заложи на дрехи изцяло в черен цвят. И ги съчета с дантелен шал, с който покри главата си. 

Според някои модни експерти, зад начина на обличане на принцесата на Монако стои скрито послание. А дали то е свързано с нейния брак или онова, което изпитва след завръщането си в княжеството, можем само да гадаем. 

На кадрите, споделени в световните медии, виждаме принцесата с елегантна черна рокля на марката Terrence Bray. Тя е леко разкроена, с дължина малко под коляното. Впечатление прави и нежно бижу с кръст и мантила на врата на Шарлийн. На фона на тоалета се открояват обувките на висок ток на Louis Vuitton. 

Принцеса Шарлийн,

БГНЕС

Може би не знаете, но кралската особа е една от само седемте жени в света, на които е разрешено да носят бял цвят, докато се срещат с папата. Това са испанската кралица София, белгийската кралица Паола, великата херцогиня Мария Тереза ​​от Люксембург, белгийската кралица Матилда и испанската кралица Летисия. Уви, този път, непосредствено след своето излекуване, тя е решила да промени стила си и не избере тона, свързван с мира. 

Срещата между принцът и принцесата на Монако и папа Франциск, се е състояла на 20 юли, в Апостолическата библиотека. И по информация на списание People, е продължила 25 минути. 

Папата с подарък за принцесата на Монако 

принцесата на

БГНЕС

В края на срещата Шарлийн получила от папата подарък - кутийка със бронзова отливка дете, което помага на друго да стане от земята. На тях са гравирани думите „любов“ и „помощ“. 

Може би с жеста си папата иска да каже на Шарлийн, че след боледуването си трябва да започне нов живот и именно нейните близки са онези, които ще й помогнат постепенно да си стъпи на краката, подавайки й ръка. Други пък виждат друго послание, свързано с децата. И смятат, че папата й намеква да търси опования в своите наследници винаги, щом се почувства зле.  

От своя страна принц Албер е дал на главата на Римокатолическата църква скица на параклиса „Свети Йоан Кръстител“, намиращ се в кралския дворец на Монако. 

принцеса Шарлин,

БГНЕС

Принцеса Шарлийн не отива във Ватикана за първи път 

Освен въпросната аудиенция, принцесата на Монако има още две - през 2013 и 2016 г. Първата е още по времето на папа Бенедикт XVI, докато при втората се запознава с папа Франциск. 

През 2013 г. кралската двойка присъства на литургията по встъпването на сегашния папа. Именно тогава Шарлийн е облечена изцяло в черно. 

принцеса Шарлийн,

БГНЕС

Иначе, връщайки се назад във времето, може да кажем, че кралските особи на Монако са поддържали добри отношения с Ватикана, която посещавали редовно. Още през 1957 г. родителите на принц Албер биват приети радушно от папа Пий XII. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари