IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър бори множествената склероза с танци

18 септември 2022 16 30

Актрисата ще участва в новия сезон на „Денсинг старс“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селма Блеър е готова да обуе обувките си за танци.

Актрисата ще стане част от 31-ия сезон на популярното предаване „Денсинг старс“, чиято премиера ще бъде тази есен в платформата Disney+. Блеър ще си партнира с професионалния танцьор Саша Гарбър, казвайки в интервю, че е много развълнувана и отдавна е мечтаела за тази чест.

Селма допълва, че се е мотивирала да стъпи на дансинга от подкрепата на своите приятели, семейство и дори от феновете в Instagram. През годините тя споделя с последователите си всеки един етап от битката ѝ с множествената склероза, с която беше диагностицирана през 2018 година. „Това е нова глава от създаването на сила и истинското възстановяване. Не само лекуване, но намиране на увереност и подкрепа“, казва Блеър.

По думите ѝ, всичко това го прави заради зрителите и феновете, които постоянно са я подкрепяли по време на лечението и битката с болестта. „В най-тъмните ми моменти имаше хора, които стъпиха напред и ми помогнаха – непознати на улицата или в социалните мрежи. Правя всичко това заради тях“, категорична е актрисата.

Освен това, за нея е важно, че по телевизора ще се появи човек в неравностойно положение, особено в танцувално шоу. „Добротата и видимостта са толкова важни, за да изследваш, да си любопитен и да показваш на хората разликите в речта или движението. Това е за всички пред телевизорите, които се асоциират с моето състояние“, обясни Блеър.

И макар Селма да очаква с нетърпение да танцува за себе си, тя също така иска да се види и с останалите участници, включително Джорджин Спаркс и Тереса Джудис. „Ще аплодирам всички много силно. Но ще трябва да си напомням да пазя енергията си за всичко, което трябва и искам да направя на подиума“, казва още актрисата.

През 2018 година Селма Блеър получава диагнозата „множествена склероза“, което налага забавянето на кариерата ѝ в Холивуд. Година по-късно симптомите достигат преломна точка, причинявайки проблеми с ходенето и говоренето. За да помогне за по-бързото възстановяване на имунната си система, Блеър се подлага на рискована двумесечна трансплантация на стволови клетки.

Процедурата е била съставена от седем стъпки, които включвали агресивен курс на химиотерапия и дълго емоционално и физическо възстановяване. През 2020 година Блеър вече забелязва големи подобрения в движението и ежедневието си.

В момента множествената склероза е в ремисия, но актрисата споделя, че не е напълно излекувана, защото все още няма лек за болестта. „Постоянната умора все още е най-големият ми проблем“, казва Селма и допълва, че постоянно се опитва да намери начини да прекарва повече време със сина си Артър.

„Денсинг старс“ ще направи своята премиера на 19 септември в платформата Disney+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари