IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брад Пит създаде скулптури, вдъхновени от грешки в минали връзки

21 септември 2022 09 00

Вижте изкуството на холивудската звезда

Getty Images

Getty Images

Брад Пит направи своя официален дебют в света на изящните изкуства и то като скулптор. Холивудският актьор вече може да добави "скулптор" към автобиографията, тъй като неговите творби са изложени в момента в галерия в град Тампере, Финландия.

Деветте произведения на Брад, включително гипсов панел, "изобразяващ престрелка" и силиконови скулптури на къщи, простреляни с куршуми, са изложени като част от изложбата на британския художник Томас Хаусаго в музея на изкуствата "Сара Хилдeн".

В изложбата също е включена и керамика на австралийския музикант Ник Кейв. И Брад, и Ник според новините са работили с Томас, за да дадат своя принос за експозицията.

„За Ник и мен това е нов свят и нашето първо влизане. Просто се чувстваме добре“, каза Брад пред финландското списание Yle на церемония по откриването на изложбата в събота (17 септември).

„За мен става въпрос за саморефлексия“, каза той за работата си, която според информациите включва скулптури, наречени „Buried Needs“ (Заровени нужди), „Slave to Our Vices“ (Роб на нашите пороци).

„Става дума за това къде съм сгрешил във връзките си, къде съм сбъркал“, добави той, според AFP. Съобщава се, че Брад започва да се занимава с керамика след раздялата си с Анджелина Джоли през 2016 г.

Изложбата, официално е озаглавена „НИЕ на Томас Хаусаго с Ник Кейв и Брад Пит“. Тя ще продължава до 15 януари 2023 г., според Hypebeast.com.

Снимките на творбите на Брад са заснети от художничката и дизайнер ДеБран Треу, която казва, че Брад и мъжа й са приятели. Треу похвали Пит за изкуството му с думите: „Да се ​​каже, че работата му е страхотна, е малко, тъй като той е истински художник, творящ с изключителна страст и стремеж. Отдадеността на неговия занаят е смиряваща и вдъхновяваща.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари