IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин може да получи криминални обвинения за стрелбата

28 септември 2022 10 40

Според прокуратурата, обвинените могат да бъдат до четирима души

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Само преди няколко дни Алек Болдуин стана баща за осми път, но щастието му може да бъде помрачено от нови детайли около фаталната стрелба на снимачната площадка на филма Rust.

Според адвоката Мари Кармак-Алтуис актьорът може да се сдобие с криминални обвинения за инцидента, случил се на 21 октомври миналата година. Тогава Болдуин държи пистолет, който трябва да е зареден с халосни патрони, но вместо това съдържа истински. Така Алек убива операторката Халина Хътчинс и ранява в рамото режисьора Джоел Соуза. Според очевидци, актьорът е дръпнал спусъка, но той твърди обратното. 

По време на заседание на Борда на финансите в Ню Мексико, проведено на 20 септември, Кармак-Алтуис поиска спешно финансиране в размер на 635 000 долара, за да продължи разследването на трагедията. 

"Ние сме на седмици, ако не и на дни, от това да получим окончателния доклад от офиса на шерифа", казва адвокатката във видеозапис от срещата. По думите й, в момента се очакват окончателните заключения, въз основа на които ще се реши дали прокуратурата да повдигне обвинения на един или четирима души, като всяко едно от тези обвинения може да включва някои варианти на убийство. 

В писмо до Борда на финансите на Ню Мексико, цитирано от Deadline, окръжната прокуратура казва, "Един от възможните обвиняеми е известният филмов актьор Алек Болдуин", добавяйки че случаят може да изисква до четири отделни съдебни процеса. 

В понеделник адвокатът на Болдуин, Люк Никас, каза в изявление пред People, че някои медии правя неверни заключения въз основа на писмото от прокуратурата. "Изрично е казано, че все още се очаква писмото от шерифа и не са взети никакви решения за това кой, ако има такъв, може да бъде обвинен по този случай", казва Никас. Обяснява, че се е чул с прокурорите и е разбрал, че все още се преглеждат досиетата и решението е на база на обсъждане. 

"Безотговорно е да се съобщава друго. Офисът на прокуратурата трябва да получи възможност да разгледа този въпрос без неоснователни спекулации и намеци", завърши Никас. 

На срещата миналата седмица Кармак-Алтуис отбеляза, че случаите на убийства за най-сложните и спорни, което изисква нейната служба да наеме повече персонал. Тя добави, че финансовата подкрепа може потенциално да се използва и за задържане на експерти, които се специализират в аспекти като огнестрелни оръжия, протоколи за оръжейници и протоколи за безопасност на филмови декори. 

За момента прокурорите все още в процес на получаване и обработване на информация от телефона на Алек Болдуин. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари