IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брошка на Елизабет II ще бъде изложена в Лондон

4 октомври 2022 09 00

Нея тя носи за своя платинен юбилей

БГНЕС

БГНЕС

Една от последните брошки, носени от кралица Елизабет II, ще бъде изложена в Лондон. Бляскавият аксесоар, подбран лично от покойния монарх, заемаше специално място в облеклото ѝ по време на нейния платинен юбилей.

Бижуто от личната колекция на Елизабет Втора ще бъде сред специалните експонати на Панаира на златарите в Лондон. Изложбата, в която ще бъде включено, ще е отворена в продължение на два месеца.

Брошката, инкрустирана с диаманти, е дубликат на тази, която кралицата носеше, за да запали главния платинен юбилеен маяк в замъка Уиндзор. Това се случи през юни, на първата вечер от платинения юбилей по случай нейното 70-годишно управление.

Бижуто е подарък за юбилея на Елизабет II

Платинената брошка е подарък от известните бижутерии The Goldsmiths' Company, като тя има възможност да я избере сама. Известната фамилия Голдсмитс получава кралската си харта през 1327-а, като през годините освен че произвежда бижута, подпомага и много занаятчии.

Дейвид Маршал и неговият екип стоят зад юбилейната брошка за Елизабет Втора. Тя представлява четирите нации и включва момина сълза, сложена в букета за коронацията на кралицата.

Блестящата брошка дубликат, която ще бъде показана, е щампована с номер на гърба, за да се отличава от тази, която кралица Елизабет носеше, за да запали маяка през юни.

Маякът под формата на скулптура, наречена „Дървото на дърветата“, бе висок цели 70 фута – в чест на кралицата и годините на нейното управление. По случай платинения юбилей, около 3000 маяка, включително огньове и газови факли, бяха запалени в Обединеното кралство едновременно.

Междувременно всички тръпнат да разберат за кого ще отидат останалите бижута от личната колекция на майката на настоящия крал Чарлз Трети. Предполага се, че някои ще са за Камила – кралицата консорт. Тя със сигурност първа ще има досег до нейните тоалети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари