IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е по-добър в коктейлите – принц Уилям или Кейт Мидълтън?

11 октомври 2022 14 30

Двамата се състезаваха за най-бързо питие в Северна Ирландия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако си мислите, че кралските официални визити са скучни и банални, очевидно не сте видели посещението на Уилям и Кейт в Северна Ирландия.

Новите принц и принцеса на Уелс се включиха в състезание по правене на коктейли, за да видят кой от тях ще измайстори най-бързата напитка. Кралските особи се отбиха в нов уличен пазар за храна и търговия на дребно в сърцето на Белфаст, където се отправиха зад бара за приятелско състезание, което зарадва всички присъстващи.

„Кой се справи по-добре“, гласеше описанието над клип на двойката, публикуван в официалния им профил в Туитър. Работейки на отделни станции, Уилям и Кейт бързо наляха и разклатиха спиртните напитки, събирайки се отново, за да си дадат наздраве и да отпият от розовите коктейли, гарнирани с мента. Разбира се, двамата получаваха инструкции от професионални бармани, които обаче не докоснаха чашите или шейкъра.

Уилям и Кейт са известни с това, че често показват състезателния си дух по време на кралските си задължения, независимо дали се изправят в състезание по ветроходство или участват в състезание по печива.

Новият пазар в Белфаст е създаден от местния предприемач Уил Нийл, който искал да направи оживена, приветлива и разнообразна обстановка, позволяваща на нови бизнеси от различен произход да работят помежду си.

След като се състезаваха за най-добър коктейл, Уилям и Кейт разговаряха с продавачи и чуха за мерките, които са били въведени, за да се гарантира, че обектът е както етичен, така и екологичен. Те искаха да научат за опитите за намаляване на използваната пластмаса и продуктите за еднократна употреба, както и какъв ангажимент са поели работодателите относно издръжката на персонала.

Двойката също така поздрави и фенове, които се бяха събрали за среща с тях, а принц Уилям дори отдели малко време и на част от домашните любимци. Той и Кейт имат куче на име Орла, което на келтски означава „златна принцеса“. То се появи на официалния портрет на принцеса Шарлот по случай седмия ѝ рожден ден.

Принцът и принцесата на Уелс започнаха обиколката си из Северна Ирландия с посещение на център за превенция на самоубийствата в Белфаст, който предоставя кризисна подкрепа за хора, изложени на риск от самонараняване или отнемане на собствения си живот.

От началото на пандемията центърът отбелязва значително увеличение на тези, които се обръщат за помощ, включително над 500% при младите. На децата се помага чрез арттерапия и Уилям и Кейт се присъединиха към доброволци при опаковането на пакетите за грижи на благотворителната организация „Малки кутии за надежда“, които се дават на децата след времето, прекарано в центъра, за да подпомогнат възстановяването им и да гарантират, че техните родители и настойници се чувстват по-добре подготвени.

Кралската двойка разговаря с персонала и съветниците на благотворителната организация за животоспасяващата работа, включително как се стремят да премахнат бариерите в подкрепа на тези, които изпитват суицидни мисли.

След като прекараха време на пазара, Уилям и Кейт направиха последната си спирка за деня в Карикфъргюс, който е на няколко километра от Белфаст. Те разговаряха с млади хора и ментори от благотворителната организация Carrick Connect, която помага на тийнейджъри, които се справят с емоционални или социални трудности.

Принцът и принцесата на Уелс също чуха за менторската услуга на Carrickk Connect, която помага на младите хора да развият стратегии за справяне с живота. По-рано тази година благотворителната организация стартира нов проект, който е проектиран, организиран и управляван от млади хора на възраст 18-25 години за насърчаване на физическото и психическото благополучие.

Уилям и Кейт не спират със задълженията, след като 11 дни бяха в траур след смъртта на кралица Елизабет II. Преди седмица принцът изнесе впечатляваща реч за бича на незаконното бракониерство и търговия с диви животни, докато съпругата му се срещна с медицински специалисти и родители в родилното отделение на болница, южно от Лондон.

Посещението на съпрузите в Северна Ирландия идва след това на крал Чарлз III и кралица Камила, които пътуваха до страната в първите си дни на управление. Визитата дойде на фона на мисията на новия монарх на Великобритания да обиколи четирите нации на Обединеното кралство скоро след смъртта на майка му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари