IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ози Озбърн на 70: Остави бастуна за бавен танц с Шарън

13 октомври 2022 09 00

Изпълнителят се бори с паркинсон

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ози Озбърн няма да позволи на болестта да го спре да танцува с любимата му Шарън.

Изпълнителят от Black Sabbath, който се бори с няколко здравословни проблема през последните години, излезе на дансинга на 8 октомври, за да се наслади на бавен танц със съпругата си. Поводът беше 70-ият му рожден ден, който беше проведен в тематична обстановка от „Великият Гетсби“.

Видеото с прочувствения момент беше споделено от Шарън в социалните мрежи. На него се вижда как двамата съпрузи се приближават към дансинга, докато бременната им дъщеря Кели казва на бенда да започне песента на Джеймс Артър Say You Won't Let Go. В това време Шарън взима дървения бастун на Ози и го подава на един от внуците си, след което влюбените поставят ръце един върху друг и започват своя бавен танц.

„Всичките ми мечти в една стая. Сърцето ми е пълно“, написа водещата под клипа. Множество позитивни коментари последваха в часовете след публикуването. Повечето фенове поздравиха Ози за волята и силата, която показва на фона на влошеното си здравословно състояние. Певецът от дълги години се бори с паркинсон, за което призна през 2020 година.

Преди дни Шарън сподели повече детайли за състоянието на съпруга си, в частност как животът им се е променил след диагностицирането с паркинсон. Разкрива, че в миналото Ози е бил един от най-енергичните хора, които познавала – обичал да ходи на разходки, издържал по два часа на сцена всяка вечер, тичал постоянно.

„Изведнъж обаче животът ти, такъв какъвто го познаваш, спира“, казва още водещата. Обяснява, че сърцето ѝ се къса, когато гледа към Ози и вижда какво му причинява болестта. Според нея, ситуацията на съпруга ѝ никак не е цветуща и не може да се сравни с нищо от това, през което преминава останалата част от семейството.

Въпреки че диагнозата на певеца е тежка, Шарън казва, че има една позитивна страна, върху която се фокусира. „Семейството. Имаме възможност да прекарваме повече време заедно“, споделя тя.

През януари 2020 година Ози, заедно със съпругата си и двете им деца Кели и Джак, се появиха в предаването Good Morning America, за да говорят за здравословните проблеми на изпълнителя. Тогава той каза, че целият процес е изключително труден за всички и разкри за проблемите, през които е преминал само за година.

Оказва се, че през февруари 2019 година страдал от пневмония, а два месеца по-късно претърпява ужасно падане в дома си в Лос Анджелис. Налага се операция на врата, която е повредила част от нервите му. След това Ози сподели, че страда от паркинсон – болест, засягаща способността за движение. Шарън допълни, че състоянието не е смъртна присъда, като съпругът ѝ има както добри, така и много лоши дни.

„Мислиш си, че вдигаш крака си, но той не се движи. Имам чувството, че нося обувки от олово“, каза Ози през август. Допълни, че болестта е повлияла сериозно и на психичното му състояние. „Достигнах до момент, в който се чувствах на дъното. Нищо не ми изглеждаше добре. Така че започнах да пия антидепресанти, които ми помогнаха“.

Освен че прекарва повече време със семейството, Ози е научил да живее за момента и да не съжалява за нищо. „Не знаеш кога ще се събудиш и няма да можеш да станеш от леглото“, казва той и допълва, че се опитва да не мисли за най-лошите сценарии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари