IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Когато спечелите, донеси ми го в Малибу“: Шон Пен даде Оскара си на Зеленски

10 ноември 2022 14 30

Актьорът с нова среща с президента на Украйна

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шон Пен продължава публично да изразява подкрепата си към Украйна в продължаващата война с Русия. Актьорът направи поредно посещение в страната, като този път взе със себе си ценен подарък, който връчи на президента Володомир Зеленски.

Преди няколко дни Зеленски публикува видео в социалните мрежи, на което се вижда как носителят на две награди „Оскар“ подава златната статуетка по време на срещата им в украинската столица Киев. Актьорът и президентът се поздравяват на английски, а Пен казва: „Прекрасно е, че те виждам отново“. След това той вади от чантата си „Оскара“ и го оставя пред Зеленски.

„Това просто е едно глупаво символично нещо, но знам, че то ще бъде с теб тук, заради което аз ще се чувствам по-добре и по-сигурен за тези боеве. Когато спечелиш, донеси ми го обратно в Малибу, защото ще се чувствам по-добре, когато знам, че има частица от мен тук“, каза още Пен.

В описанието си под видеото, Зеленски пояснява, че холивудският актьор за трети път посещава Украйна по време на войната. „Тази среща обаче беше специална. Шон донесе своя „Оскар“ като символ на вяра в победата на нашата страна. Наградата ще бъде в Украйна до края на войната“, пише още президентът.

За да покаже уважението на цяла Украйна към Пен, Зеленски удостои актьора с Орден за заслуги трета степен за неговата „искрена подкрепа и важно участие в популяризирането на Украйна из целия свят“.

През цялата си кариера, Пен получава два „Оскара“ за най-добър актьор – един през 2004 година за филма „Реката на тайните“ и още един през 2009 година за „Милк“. Не е ясно точно коя награда е останала в Украйна.

По време на разговора си със Зеленски, холивудският актьор заяви, че има само три места в света, които го изпълват с гордост. „Мястото, на което дъщеря ми е родена, мястото, на което аз съм роден и това място“, категоричен бе той.

По-рано през годината Пен пътува отново до Украйна, за да направи предстоящия си документален филм относно политическото напрежение. В него ще се показва развитието на войната и последиците от нея, включително огромния емигрантски поток, който се създаде след насилственото изселване на местните жители. Тези му визити обаче не се харесаха на Русия и актьорът бе поставен в черния списък с имена, които имат забрана да влизат в страната.

В официално съобщение, изпратено до списание People този февруари, Пен изрази мнението си относно ужаса, пред който украинците са изправени. „Тази брутална грешка вече отне много животи и разби хиляди сърца и ако той не се откаже, вярвам, че г-н Путин ще направи една от най-големите грешки в историята на човечеството“, каза актьорът по това време.

Въпреки войната: Шон Пен е в Украйна за документалния си филм

Шон Пен: Само страхливите мъже носят поли

Пен допълни, че украинският народ се е превърнал в исторически символ на куража и принципите, като в момента Украйна е на върха на копието на демокрацията и мечтите. Актьорът заяви през април, че дори е обмислял да се включи в армията на страната, за да защитава границите ѝ.

Засега не е ясно точно кога ще излезе документалният филм на Шон Пен относно войната и дали срещите му с Володомир Зеленски са част от проекта, или са по лични причини.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари