IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владо Карамазов спира да работи като актьор

9 декември 2022 14 40

Той посочва, че прекалено много изтърпял за 20 години

БГНЕС

БГНЕС

Владимир Карамазов изненада феновете си, обявявайки, че напуска актьорската професия. Звездата от театралната сцена, тв екрана и много български филми обясни мотивите за оттеглянето си в интервю за радио „Фокус“.

„Аз в момента не съм зависим от абсолютно никого и за мен най-големият успех е, че извоювах свободата си. Мога да правя каквото си пожелая, мога да говоря каквото си пожелая и не се страхувам от никого и от нищо. И това действително ми дава сериозен комфорт. Това е най-големият мой успех за последните 10 години – и като човек, и като творец“, казва той.

По думите на Карамазов, оттеглянето му не е от днес, а е един доста дълъг процес, който преследвал осъзнато, за да върне свободата си.

„То не е някак си толкова лесно да бъдеш свободен, трудно е да бъдеш независим“, продължава той.

Владо е категоричен, че не се отказва заради самата професия, а заради нещата, които се случват вътре в нея.

Карамазов взел решението си малко преди спектакъла „Опашката“, в който играе в момента:

„20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно в прекалено много голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност „Опашката“ беше представлението, което излезе, точно преди така да затръшна вратата“.

По думите на Владо, режисьорът Явор Гърдев го убедил все още да не затръшва въпросната врата за театъра.

Снимка на Владо Карамазов се появи в престижно списание

Владо Карамазов на фотообиколка из Лофотенските острови

Ретро кадър: Владо Карамазов като млад водещ

През последните няколко години актьорът се е посветил на фотографията – неговото хоби, което постепенно измести другите му приоритети. За много от снимките си той вече има престижни награди. Освен в театъра, Карамазов работеше и в киното, като наскоро приключи снимките на продължението на сериала „Дяволското гърло“, където си партнира с Теодора Духовникова. Виждали сме го и като тв водещ на всичките пет сезона на риалити предаването „Сървайвър“. Най-вероятно той ще бъде лице и на шестия, който предстои.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари