IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават дебатите: Да бъдат или да не бъдат херцозите на Съсекс на коронацията

7 февруари 2023 17 50

Принц Хари и Меган Маркъл имат няколко варианта

Снимка: БГНЕС

През май тази година в Обединеното кралство ще се състои историческо събитие – коронацията на Чарлз III. Медиите усилено обсъждат подробностите около тържеството, но основният въпрос все още остава – ще дойдат ли херцогът и херцогинята на Съсекс на важната церемония?

Според Daily Mail семейство Съсекс ще бъде поканено, но все още не е ясно дали сами ще се осмелят да посетят Обединеното кралство след издаването на противоречивите мемоари под заглавието Spare и излизането на документална поредица за живота в кралското семейство в Netflix.

Британците, меко казано, не искат да видят двойката на тържеството. Семейство Съсекс има основателна причина да се страхува за безопасността си. Против идването им се обяви и принц Уилям, който смята, че скандалните съпрузи ще привлекат цялото внимание върху себе си.

Други източници пък съобщават, че Уилям все пак ще подкрепи решението на баща си за гостуването на Хари. Принцът на Уелс е готов да „работи в тандем“ с монарха, дори ако все пак покани херцога и херцогинята на Съсекс на тържеството по коронацията, казват близки до кралското семейство.

За да облекчи напрежението между Съсекс и висшите членове на семейството на монарха преди историческото събитие, дворецът обмисля провеждането на разговори с принц Хари в обозримо бъдеще. Това беше потвърдено от източник на Sunday Times още през януари.

Близък до двойката смята, че е възможен и друг вариант: принц Хари да пристигне за коронацията, но без Меган Маркъл и децата. Съпругата му може да остане в Калифорния, тъй като на 6 май, в деня на коронацията, синът на семейство Съсекс – Арчи, ще празнува своя четвърти рожден ден.

Според The Sun поканата ще бъде и към двамата херцози на Съсекс въпреки слуховете.

Празникът ще бъде различен от традиционните церемонии. Новите желания на краля ще дадат възможност на най-малкия му син да надмине престолонаследника принц Уилям.

Чарлз III ще бъде коронясан заедно със съпругата си, кралицата консорт Камила. Известно е също, че вместо 8000 гости, ще бъдат поканени само 2000. Най-големият син на покойната Елизабет II иска по-скромна и модерна монархия, така че церемонията по коронацията ще даде тон на неговото управление.

За още новини от света на звездите и кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари