IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Джордж с важна роля на коронацията на Чарлз III

27 февруари 2023 14 50

Васко Василев ще свири със специалния оркестър

БГНЕС

БГНЕС

Принц Джордж ще има важна роля на коронацията на Чарлз III. С нея той ще бъде посветен в тайнството на церемонията, която го очаква един ден, когато неговият баща му предаде короната.

Според информация на The Sunday Times, най-големият наследник на принц Уилям, ще бъде първият от доста време насам, който няма да гледа как коронясват дядо му, а ще участва в церемонията.

Изданието отбелязва, че крал Чарлз не играел никаква роля в коронацията на кралица Елизабет II през 1953 г. По същия начин тя само наблюдава как нейният баща се превръща в крал Джордж VI.

принц Уилям,

Getty

Кралските традиции не са това, което бяха

Както стана ясно още преди няколко месеца, след като Елизабет Втора почина, идва време на модерната монархия. Камила вече е кралица консорт, а внукът на Чарлз ще получи важна роля за неговата коронация през май.

Предстои Чарлз III и неговата втора съпруга да се срещнат с Уилям и Кейт, за да обсъдят какво точно ще прави техният по-голям син на събитието, което британците чакат с нетърпение.

Междувременно кралски експерт разкри, че внуците на Камила също са ангажирани за церемонията. Потвърдено е, че ще държат балдахин над кралицата, докато тя бъде помазана със свето масло.

принц Андрю,

БГНЕС

Чарлз ще отдаде почитта си към покойните кралица Елизабет и нейният съпруг принц Филип

Чарлз е готов да приеме Хари отново в семейството

Кога крал Чарлз ще се появи за първи път на балкона на Бъкингамския дворец като монарх?

Том Круз отлага снимки заради коронацията на Чарлз III

Списание Hello съобщава, че Чарлз лично пожелал да включат гръцка православна музика в програмата, която ще бъде изпълнена от Ансамбъла за византийско песнопение. По този начин той ще припомни за корените на неговия баща, който е роден като православен християнин и е бил кръстен в църквата „Свети Георги“ в Корфу.

Коронацията ще бъде на 6 май в Уестминстърското абатство. В програмата ще участва и един българин – Васко Василев. От екипа на цигуларя съобщиха, че той ще бъде концертмайстор на оркестъра за събитието. Оркестърът ще бъде дирижиран от Антонио Папано.

„За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие. Кралят от години подкрепя музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, така че приемам този ангажимент с голяма отговорност, много вълнение и нескрито удоволствие“, сподели Василев, който тепърва ще научи специалния си репертоар за деня, в който Чарлз официално ще стане крал.

Чарлз и

БГНЕС

В края на май известният български цигулар ще пристигне в родината си, за да изнесе концерти в 14 града.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари