IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър първа забелязала симптомите на множествена склероза при Кристина Апългейт

21 март 2023 08 30

Именно тя е човекът, който насърчава актрисата да си направи ЯМР

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Общоприето мнение е, че единствено лекарите могат да разпознаят симптомите на опасна болест, когато ги видят. Това не е грешно твърдение, но понякога близък приятел, който се бори с подобно състояние, може да забележи нещо, което лекар все още не е видял.

Такъв е случаят със Селма Блеър и Кристина Апългейт – две приятелки, обединени от една и съща съдба. Актрисите, които играят заедно в романтичната комедия „Най-сладкото нещо“ се борят с множествената склероза, като са диагностицирани през четири години. Блеър получава резултатите си през 2018 година, а Кристина Апългейт миналата година. Оказва се обаче че Селма е човекът, който е хванал симптомите на приятелката си в ранен стадий.

Кристина Апългейт,

Снимка: Getty Images

Всичко се случва, когато двете актриси си уговарят среща, за да могат да си наваксат с разговорите, докато децата им – Артур и Сади си играят кротко наблизо. При пристигането на Апългейт и дъщеря ѝ в къщата на Блеър, актрисата от „Секс игри“ веднага забелязва, че има нещо нередно у приятелката ѝ. Добре запозната със симптомите на множествената склероза, Селма се замисля дали и Апългейт не проявява точно такива.

„Забелязах симптомите, когато ми беше на гости. Тогава ѝ казах, че трябва да отиде да си направи изследване с ядрено-магнитен резонанс“, разказва Блеър пред списание People.

Оказва се, че шестото чувство на Селма не я лъже, като малко по-късно Апългейт е диагностицирана с МС. Двете актриси започват да разчитат много една на друга, за да преминат през болестта по-лесно и да не бъдат хванати в мрежата на депресията и отчаянието. Хубавото е, че живеят една до друга, а децата им са близки приятели, така че срещите са им доста чести.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

Блеър споделя, че се е почувствала доста странно, когато е разбрала, че приятелката ѝ е диагностицирана със същата нелечима болест като нея. По думите ѝ, това е меко казано непредсказуем момент, който обаче ги сближава още повече и заздравява връзката им.

„Тя се справя чудесно“, казва Селма за състоянието на Апългейт. Допълва, че в последния сезон на сериала Dead to Me всеки един зрител е видял любовта, с която актрисата си върши работата и това ѝ е спечелило още повече почитатели.

Селма Блеър за здравето си: По-добре съм, но болестта преследва клетките ми

След получаването на диагнозата, Апългейт често говори за болестта си и не крие нищо от феновете. И макар да не е никак лесно, актрисата се опитва с грациозност и елегантност да включи задължителния бастун в тоалетите си за червения килим. Последната ѝ поява на наградите SAG тя избра чисто черна визия, която пасваше чудесно на външния вид на дъщеря ѝ Сади.

Кристина Апългейт,

Кристина и дъщеря ѝ. Снимка: Getty Images

По време на получаването си на звездата на Алеята на славата в Холивуд, актрисата изнесе емоционална реч, в която благодари на момиченцето си, че е постоянно до нея.

„Най-важният човек в моя свят е дъщеря ми. Ти си много повече, отколкото си мислиш. Ти си красива, мила, умна и интересна. Благословена съм, че всеки ден се будя и мога да те заведа на училище... благодаря ти, че си до мен през всичко това“, каза Апългейт.

Що се отнася до Селма Блеър, в момента болестта ѝ се намира в ремисия след трансплантация на костен мозък преди няколко години.

Селма Блеър

Снимка: БГНЕС

„Отне ми три години, за да мога да се свържа отново с мозъка си, да задействам отново онзи пламък, който имах преди болестта. Определено бях изтощена от химиотерапията и причинената менопауза, така че всичко това беше едно пътуване, което ме научи как да вярвам на тялото си малко повече“, казва Блеър пред People.

Селма Блеър: Често припадам на сцената

Насинена и в безсъзнание: Селма Блеър беше нападната от бившия си приятел

В момента тя се занимава с инициативата QVC, която осигурява по-лесно и по-забавно пазаруване на хора в неравностойно положение. Актрисата споделя, че през 2018 година, когато е била диагностицирана с множествена склероза, почти не е намирала дрехи и аксесоари за себе си, които да отговарят на нуждите на тялото ѝ.

Селма Блеър

Снимка: БГНЕС

Сега Блеър се радва, че може да помага на хора в нейното положение и да им осигурява необходимите дрехи, услуги и аксесоари, отговарящи на техните нужди и проблеми.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари