IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради множествената склероза, Кристина Апългейт се оттегля от киното

14 февруари 2023 14 50

Актрисата призна, че наградите SAG сигурно ще бъдат последното ѝ събитие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт изпитва смесени емоции към наближаващите награди на актьорската гилдия.

Актрисата, която е номинирана за най-добро изпълнение в комедиен сериал за ролята си на Джен Хардинг в Dead to Me, споделя, че тазгодишното събитие може да е последната ѝ поява на червения килим като актриса. Причината – множествената склероза, с която е диагностицирана през 2021 година.

„Това сигурно е последното наградно шоу за мен като актриса, така че е голяма работа. В момента не мога да си представя да стана в 5 сутринта и да прекарвам по 12-14 часа на снимачната площадка. Нямам тази сила в мен“, споделя Апългейт в ново интервю пред Los Angeles Times.

Актрисата получава диагнозата множествена склероза през 2021 година, когато е по средата на снимките на третия и последен сезон на Dead to Me. Преди да посети лекар, тя е усетила болка и леко треперене в крайниците. След като получава окончателното заключение на специалисти, Апългейт си взима почивка, за да осмисли новината и да се подложи на лечение, но е твърдо решена да се завърне пред камерата.

Апългейт, която работи в киното от дете, е трябвало за първи път да разчита на други хора, обяснявайки пред продукцията какво може и какво не може да прави. „Те бяха прекрасни“, споделя тя в интервюто си. По думите ѝ, създателката на сериала – Лиз Фелдман, е един прекрасен човек, който ѝ е оказал огромна подкрепа в този период.

Кристина отбелязва, че никога досега не е имала по-трудна работа. „Бях развалина всеки ден, но по-тежките периоди прекарвах сама в караваната си. Но имаше моменти, в които се разплаквах на снимачната площадка и казвах, че не мога повече и искам почивка. Всички веднага се съгласяваха“, разказва актрисата.

Един от хората, които веднага се притичват на помощ на Апългейт, е колежката ѝ Линда Карделини, която влиза в ролята на Джуди – най-добрата приятелка на Джен (Апългейт). По думите на актрисата, всеки един разговор, който се вижда на екран, всъщност е между Линда и Кристина – две най-добри приятелки, които се подкрепят, обичат се и си казват сбогом.

„Тя буквално ме взе под крилото си и ме защитаваше, грижеше се за мен всеки ден. В сериала нещата са обърнати – Джен се грижи за приятелката си, която умира, но в реалния живот Линда се грижеше за мен, когато се сбогувах с човека, когото познавах. Част от мен умираше“, разказва Апългейт.

Тазгодишната номинация за награда SAG е общо шеста за актрисата, която се присъединява към гилдията през 1975 година. Споделя, че това е едно от любимите ѝ събития, защото събира на едно място само актьори без абсолютно никакви други присъстващи. „Там са твоите хора. И въпреки репутацията, която актьорите имат, те всъщност са много приятни хора“. На червения килим Апългейт вероятно ще бъде с 12-годишната си дъщеря Сади, която няма търпение да се срещне с Наташа Лион.

Макар да не продължава с актьорската кариера, Апългейт отново ще остане в Холивуд, но като продуцент или глас зад кадър. „Трябва да съм сигурна, че имам пари, за да може дъщеря ми да е нахранена и да имаме покрив над главата си“, споделя актрисата.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

В момента Кристина прекарва много повече време в леглото, гледайки всички риалити шоута, които е изпуснала до този момент. Но ѝ отнема доста време преди да пусне собствения си сериал по Netflix, особено последния сезон.

„Не обичам да гледам как се затруднявам. Също така напълнях с 18 килограма заради липсата на активност и множеството лекарства, така че не исках да се виждам. Не се чувствах като себе си“, казва тя. Когато все пак започва да гледа третия сезон на Dead to Me, Апългейт винаги е била сама в стаята и е спирала на пауза, когато нещата станат твърде болезнени.

Кристина Апългейт на 50: Продължавам да се боря за живота си

Кристина Апългейт за множествената склероза: Трябваше да приема загубата

Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

Актрисата, която получи своя звезда на Алеята на Славата миналата година, обясни, че вече търси работа, която ѝ позволява да работи по пет часа на ден. „Със сигурност не мога да направя това, което правех преди. Беше много трудно“, казва тя и допълва, че в момента фокусът ѝ е насочен към семейството.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

„Почти съм убедена, че това е краят, разбирате ли? Но кой знае – сигурно ще ми стане доста скучно у дома. Бих искала да създавам неща, да продуцирам. Имам много идеи в главата и просто трябва да ги задействам“, споделя още Апългейт.

Дали ще се сдобие с награда SAG тази година, ще разберем на 26 февруари.

За още новини от света на киното, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари