IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мат Деймън: Бен Афлек ми помогна с коварството на славата

10 април 2023 11 00

Двамата са близки приятели от години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мат Деймън говори откровено за приятелството си с Бен Афлек.

В интервю пред списание People актьорът, който участва с дългогодишния си приятел в новия филм „Въздушния“, разкрива как Афлек всъщност му е помогнал да се справи с тежестта и коварството на славата. Двамата стават световноизвестни през 90-те години, когато пишат и участват заедно в „Добрият Уил Хънтинг“, за който печелят и „Оскар“ за оригинален сценарий.

Наричайки приятелството им „всичко за мен“, Деймън казва, че животът му е щял да бъде стотици пъти по-труден без Афлек. „Беше ми много полезно да си говоря с Бен през целия този сюрреалистичен процес през последните 25 години. Мисля, че славата ме обърка за няколко години, защото беше истински шок, когато станахме известни“, спомня си актьорът.

Мат Деймън

Снимка: Getty Images

По думите му, целият свят започва да те третира различно, което променя мнението, начина ти на поведение и абсолютно всяко преживяване. „Все едно някой променя кода на живота ти в Матрицата, но останалите кодове остават същите“, допълва Деймън.

Добрата новина е, че той има човек, на когото да разчита и който го разбира по-добре от всеки друг, защото преминава през абсолютно същия процес. Бен Афлек е само с две години по-голям от приятеля си, което още повече ги сближава. Запознават се много преди да стъпят в Холивуд, учейки в една гимназия и споделяйки еднакви интереси към киното, писането и живота.

„Да имам човек, когото познавам цял живот и да мога да му споделя всичко, това е много полезно. Стабилизиращо е в целия този хаос“, казва Деймън.

Мат Деймън

Снимка: БГНЕС

Афлек, който в момента е женен за Дженифър Лопес и се грижи за трите си деца – Вайълет, Серафина и Самюел, които споделя с бившата си съпруга Дженифър Гарнър – се съгласява, че с Мат имат специална връзка.

„Да го имам в живота си означава много. Но не говоря само за него. Аз обожавам и баща му, майка му, втория му баща и брат му. Обичам децата му, които дойдоха на премиерата и ме разплакаха, защото са толкова красиви и пораснали. Чувствам се като част от цял един живот. Това е невероятен подарък“, казва Бен.

Мат Деймън

Снимка: Getty Images

Афлек и Деймън се запознават, когато са съответно на 8 и 10 години, живеейки на две преки един от друг в Кеймбридж, Масачузетс. Бързо се превръщат в добри приятели и откриват, че имат еднакъв афинитет към бейзбола и актьорското майсторство.

В интервю през ноември 2019 година за Конън О'Брайън Деймън си спомня, че приятелството му с Афлек се затвърдило, когато Бен в последния момент го е защитил в бой с по-голямо дете в училище. „Той се постави в доста лоша ситуация заради мен. Това се нарича добър приятел“, разказва актьорът.

Бен Афлек замина с Мат Деймън, вместо на меден месец с Дженифър Лопес

Бен Афлек пред Мат Деймън – за кариерата, любовта и успеха

Мат Деймън сподели мнението си за връзката между Бен Афлек и Джей Ло

Като тийнейджъри двамата пътуват до Ню Йорк, за да се явяват на различни прослушвания, търсейки големия си пробив в Холивуд. Афлек си спомня, че тогава е струвало само 20 долара да летиш със самолет, като дори е можело да пушиш на борда. „Пушехме като идиоти, защото си мислехме, че трябва да се държим като възрастни. Беше наистина жалко“, казва Бен.

Бен Афлек

Снимка: БГНЕС

Двамата приятели получават роли като статисти във филма Field of Dreams с Кевин Костнър. Те трябва да са част от тълпа на бейзболен мач, като Деймън си спомня, че около тях сигурно е имало още 3000 човека. Въпреки че имената им не се появяват в края на филма, преживяването завинаги ще остане запечатано в ума им, тъй като са имали възможност да си поговорят цели пет минути с Кевин Костнър.

През 1992 година участват заедно в School Ties, след което пишат сценария за „Добрият Уил Хънтинг“ пет години по-късно. През 1998 година получават „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий. Тогава Мат е на 27, а Бен на 25 години. Пишат сценария цели 5 години, а Афлек все още е най-младият сценарист, който печели златната статуетка.

Бен Афлек

Снимка: Getty Images

Така двамата приятели заедно и постепенно се изкачват до върха на славата, а връзката помежду им остава неразрушима. Сега те имат своя продуцентска компания, която разпространява „Въздушния“. Филмът разказва за историята на най-великото спортно партньорство – това между Майкъл Джордан и Nike.

„Въздушния“ вече е в кината.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари