IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момчетата се завърнаха – Мат Деймън и Бен Афлек отново заедно във филм

10 февруари 2023 16 30

Първият трейлър на AIR вече е тук

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако някога сте гледали „Добрият Уил Хънтинг“, знаете прекрасно колко добри могат да бъдат Мат Деймън и Бен Афлек на екран. Приятелите от реалния живот внасят химията помежду си в своята работа и се получава един шедьовър, който си печели съвсем заслужения „Оскар“. Сега двамата актьори отново обединяват сили, за да разкажат една от най-интересните истории в света на спорта.

Афлек и Деймън влизат във филма AIR, който е базиран на истинска история. Това е първият път, в който Бен режисира от 2016 година, както и първият филм под шапката на продуцентската къща Artist Equity, основана от двамата приятели през миналата година.

В AIR 50-годишният Афлек влиза в ролята на Филип Найт – съоснователят на Nike, а две години по-големият Деймън ще играе Сони Вакаро – спортният маркетингов агент, който помага на известната марка да подпише с Майкъл Джордан. Така започва ерата на обувките Air Jordan, които се превръщат в истински хит и печелят доживотен договор на баскетболиста.

Виола Дейвис пък ще играе майката на Джордан, Делорис, а истинският ѝ съпруг Джулиъс Тенън е бащата на звездата от NBA, Джеймс. В AIR ще видим още Джейсън Бейтман, Крис Месина, Марлон Уайнс, Крис Тъкър и Густав Скарсгард.

„AIR разкрива невероятното партньорство, променящо правилата на играта, между тогавашния новобранец Майкъл Джордан и новосъздаденото баскетболно подразделение на Nike, което революционизира света на спорта и съвременната култура с марката AIR Jordan“, гласи официалният синопсис. Историята ще покаже риск, който определя кариерата на Джордан, безкомпромисната визия на майка, която знае цената на огромния талант на сина си, и баскетболистът, който ще стане най-великият на всички времена.

„Няма нищо готино в Nike“, казва Марлон Уайнс като баскетболиста Джордж Равелинг в първия трейлър на филма. И макар това да е било истина през 1984 година, всичко се променя, когато Сони Вакардо довежда Майкъл Джордан в компанията.

Тази седмица трейлър ще бъде показан и на Супербоул, като се смята, че рекламата ще струва 7 милиона долара. Средствата ще бъдат предоставени от Amazon, където ще се излъчи и филмът. По думите на източници, компанията ще направи всичко възможно, за да вдигне интереса към новия си проект няколко месеца преди премиерата му.

Мат Деймън сподели мнението си за връзката между Бен Афлек и Джей Ло

Мат Деймън и Бен Афлек отново заедно

Бен Афлек и Мат Деймън печелят „Оскар“ за най-добър сценарий за „Добрият Уил Хънтинг“. До момента Афлек е режисирал филми като The Town и Argo, като последният печели „Оскар“ за най-добър филм през 2013 година. Добрите приятели участват заедно и в The Last Duel през 2021 година.

„С Мат сме много развълнувани зрителите да видят AIR и сме горди, че това ще е първият проект на Artists Equity. Филмът беше невероятно преживяване, в което успяхме да работим с някои от най-добрите актьори и екипи в бизнеса. Всички те внесоха страст, креативност и отдаденост, за да създадем една невероятна и вдъхновяваща история“, каза Афлек през януари.

Актьорът благодари на Amazon и целия екип, че са повярвали в него и Деймън, позволявайки им да направят историята, която искат. „Това беше най-доброто креативно и лично изживяване в живота ни и нямаме търпение хората да го видят“, завърши Афлек.

AIR излиза на 5 април в избрани американски кина, като след това ще бъде достъпен в Amazon.

За още новини от света на звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари