IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Ан: Любимата сестра и най-голямата опора на крал Чарлз III

11 май 2023 10 30

Ан винаги е пазила гърба на брат си, дори и на портрета от коронацията му!

Getty Images

Getty Images

Позицията на принцеса Ан плътно до брат ѝ – крал Чарлз в неговия коронационен портрет показва колко много той разчита на нея. Дъщерята на покойната кралица Елизабет многократно е описвана от медиите като „най-трудолюбивият член на кралското семейство“ и това явно не е останало незабелязано от нейния по-голям брат.

Последният портрет от Бъкингамския дворец показва всъщност колко близки са си двете най-големи деца на покойните кралица Елизабет и принц Филип, твърдят експертите.

Принцеса Ан позира плътно до брат си във въпросния портрет, което пък е най-значимият и сигурен сигнал, че той ще разчита най-вече на нея по време на управлението си.

На снимката, която показва 74-годишният крал Чарлз и 75-годишната му съпруга кралица Камила, заедно с други висши членове на кралското семейство, 72-годишната Ан позира усмихната до новокоронования монарх, облечена във военната си униформа.

Позиционирането на Ан „не е случайно“, каза професионалистът по връзки с обществеността Ричард Фицуилямс пред MailOnline, обяснявайки, че жестът показва колко много Чарлз „оценява“ сестра си като самият той я е описвал като „изключително трудолюбива“.

„Кралят знае колко популярна е Ан, така че неслучайно сестра му позира плътно до него“, казва още експертът, като добавя: „Това показва колко много Чарлз я цени и обича и колко много ще разчита на нея в бъдеще. А и хората много я уважават, а това е много важно за краля.“

Ричард добавя, че портретът на работещите кралски особи включва само „хората, на които кралят може да разчита“. „За отсъстващите от снимката, всички знаят причините“, продължава той, намеквайки за липсата на принц Хари и принц Андрю от портрета.

След смъртта на майка им – Нейно Величество Елизабет II през септември, Ан се превърна в ключов довереник на новия крал. Заедно с майка му, Ан винаги е била опора в живота на Чарлз, твърдят вътрешни хора, но към днешна дата двамата си били по-близки от всякога.

Чарлз и

Снимка: Getty

Ричард отбелязва още, че не е изненадващо, че Чарлз е искал Ан до себе си по време на празненствата по повод коронацията през уикенда, тъй като е известно, че двамата са близки от детството си. Чарлз и Ан са родени само с разлика от 21 месеца и са израснали най-близки от четирите деца на покойната кралица и мъжа ѝ. И двамата са били тийнейджъри по времето, когато третото дете на родителите им, а именно принц Андрю е тръгнал на училище, а най-малкият им брат – принц Едуард пък е бил бебе по това време.

Ан и

Снимка: Getty

Ан и Чарлз III имат специална връзка над и отвъд тази, която имат с по-малките си братя. Те са известни с това, че се наслаждават на компанията си, споделяйки еднакво чувство за хумор, любов към провинцията и привързаност към всичко шотландско. Освен това е известно, че Ан винаги е уважавала различните им роли, отредени им от съдбата и конституцията.

Ан и
Снимка: Getty

Връзката между принцеса Ан и най-големият ѝ брат често е сравнявана с тази на кралица Елизабет II с по-малката ѝ сестра принцеса Маргарет. Сега Чарлз, както някога беше случаят с майка му, е неопитен монарх, нуждаещ се от доверено ухо, някой, от когото да търси съвети и тук идва мястото на сестра му.

Нито кралят, нито сестра му със сигурност биха искали да бъдат единствените, присъстващи на кончината на майка си миналото лято, когато кралицата почина в замъка Балморал, но се случи точно така. Оказа се, че Андрю и Едуард с а пътували в кола, управлявана от принц Уилям, но така и не са могли да стигнат до замъка навреме, за да видят кралицата жива.

Фактът, че Чарлз и сестра му са били единствените присъстващи на смъртния одър на кралицата, означава, че те са могли да скърбят за кратко насаме заедно, което допълнително е заздравило тяхната уникална връзка.

Ан и

Снимка: Getty

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари