IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дясната ръка на Елизабет Втора се мести в дом, подарен ѝ от Чарлз III

23 май 2023 14 50

Покойната кралица пожелала да обезпечи Анжела Кели заради вярната ѝ служба

БГНЕС/Getty

БГНЕС/Getty

Дясната ръка на Елизабет Втора - Анджела Кели, напуска замъка Уиндзор. Жената, която е била на вярна служба при кралицата близо 30 години, ще се премести в Пийк Дистрикт. Там ще живее в своя къща, получена като подарък от Чарлз III

„Най-после се местя в новия си дом, който ще мога да наричам моят дом“, казва асистентката на покойната кралица за промяната в живота си. 65-годишната жена е била забелязана от фотографи да товари личните си вещи в микробус. 

Според информация на Mail Online, преживе Нейно Величество е държала Кели да получи дом след нейната смърт. Подаръкът тя искала да направи на личната си асистентка в знак на признателност към нейната отдаденост толкова време. 

Смята се, че кралят е купил имота за Кели в района на Пийк Дистрикт. Уговорката е тя да заживее там и не бъде лишена от нищо, като след нейната смърт британският кралски двор ще си върне имота.

Коя е Анджела Кели? 

Докато Елизабет Втора бе още жива, на много събития тя бе придружавана от русокоса жена. Анджела е дизайнерка и шивачка, която е била личен асистент и старши тоалет на покойната кралица. Тя е живяла заедно с кралицата в замъка Уиндзор близо 30 години и знае много нейни тайни и съкровени желания. 

Освен своите дрехи и обувки, Кели е пожелала да вземе със себе си някои снимки в рамки и растения от градината, които имат сантиментална стойност. 

Елизабет Втора,

БГНЕС

Преди няколко седмици бившата помощничка на покойната майка на Чарлз публикува снимка на градината си в Instagram и написа:

„Подготвям се да се сбогувам“. Тогава нейни близки и приятели й пожелаха успех и добавиха, че започва нова глава от живота си. 

Новината за преместването на Кели идва едновременно със съобщението, че частният секретар на покойната кралица, сър Едуард Йънг, ще напусне кралското домакинство след 19 години служба.

Анджелиа пристига в британския кралски двор от Ливърпул. Работейки за кралицата повече от три десетилетия, тя успява да изгради с нея много тясна връзка. И постепенно двете стават близки приятелки. Шивачката се среща с Нейно Величество случайно през 1992 г., когато работи като икономка на сър Кристофър Малаби, който тогава е британски посланик в Германия. Месеци по-късно жената получава телефонно обаждане и разбира, че ѝ предлагат работа като личен гардеробиер на кралицата.

„Предполагам, че трябва да ме е харесала и е решила, че заслужавам доверие“, казва Кели за онзи съдбовен момент, в който приела работата. 

Показаха последната снимка на Елизабет Втора с правнуците

Кейт Мидълтън и едно златно правило на Елизабет Втора, което не спазва

Коргитата на кралица Елизабет Втора били до нея в последните ѝ часове

Асистентката на Елизабет Втора пише серия от книги 

Докато кралицата е още жива, разрешава на своята служителка да разкаже за опита си като нейната дясна ръка. С нейното позволение Кели пише няколко книги, в които разказва какво е да си помощник на Нейно Величество. 

Тя  пуска преработено копие на книгата си „The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe“ по случай платинения юбилей на елизабет Втора миналата година. В нея включва информация за погребението на принц Филип - херцогът на Единбург, за ангажиментите на кралицата след затварянето заради пандемията и избора на облекло за нейния юбилей. 

През годините Анджела е шила не едно копче и най-различни тоалети за своята многоуважавана шефка. Източници близки до семейството твърдят, че тя дори обувала нейните нови обувки, за да се увери, че ще бъдат достатъчно удобни. 

До последно кралицата се отнасяла с уважение към асистентката си 

През 2006 г. Кели е назначена за член на Кралския викториански орден и повишена в лейтенант на същия орден шест години по-късно. Тя също получава Кралския орден - медал за дълга и вярна служба. Това става през 2014 г., когато се навършват 20 години от нейния първи работен ден. 

„Ние сме две типични жени. Обсъждаме дрехи, грим, бижута… Но също така се забавляваме много заедно. Кралицата има лошо чувство за хумор и е страхотен имитатор. Тя може да прави всички акценти – включително моите“. Това споделя Анджела в интервю за Telegraph през 2007 г. 

През септември 2022 г., когато кралицата почина, Кели споделя в Instagram, че се е сбогувала с най-добрия си приятел.

Анджела Кели,

Getty

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари