IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брук Шийлдс за модната кариера на 17-годишната си дъщеря: Бях категорично против

2 юни 2023 14 50

По думите ѝ, индустрията е брутална

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Когато майка ти е една от най-известните модели и актриси на 90-те години, напълно нормално е и ти да си наследила частица от тази страст.

Точно такъв е сценарият при Брук Шийлдс и дъщеря ѝ Гриър Хенчи. 17-годишното момиче тръгна уверено по стъпките на известната си майка, но не с пълната ѝ подкрепа. Въпреки че модата е първата любов на Шийлдс, тя не е била много съгласна малкото ѝ момиченце да се впуска в този бизнес, знаейки колко е труден, брутален и съкрушителен.

По време на участието си в предаването Live with Kelly and Mark преди няколко дни, 56-годишната Шийлдс разкри каква е била реакцията ѝ, когато разбира, че Гриър иска да се занимава с мода. Макар тя никога да не стъпва на модния подиум, за да участва в дефиле, звездата е заснела множество модни кампании и е имала близък досег с индустрията.

„Първоначално бях категорично против и дълго време се борех с дъщеря ми. Правилата се промениха много от моето време на модел. В момента индустрията е много по-различна от преди“, казва Шийлдс. По думите ѝ, сега нещата са много по-брутални, агресивни, а събития, които се случват зад кулисите, могат сериозно да навредят на психиката на неподготвения човек. Самата тя признава, че не би се справила, ако беше модел сега.

Постепенно обаче Шийлдс променя мнението си, виждайки колко упорито работи Гриър, за да постигне мечтата си. Така тийнейджърката получава одобрението на майка си, за да тръгне по избрания път. Разбира се, съгласието идва с няколко правила. Едно от тях е било, че Шийлдс няма да ѝ бъде мениджър, а всичко ще се случва с помощта на агенция. След това, работната етика трябва да е на високо ниво, както и съветите на мама винаги ще се слушат.

Правилата продължават, но най-важното от тях, което не подлежи на обсъждане, е Гриър да запише колеж и да го завърши с добри оценки. Шийлдс не позволява модната кариера да застане на пътя на доброто образование на децата ѝ, смятайки че колежът не само ще предостави по-добро развитие, но също така ще осигури и невероятни спомени, които дъщерите ѝ трябва да имат.

Едно от условията за модната кариера на Гриър се поражда от личните преживявания на Шийлдс по времето, когато тя е модел. Тогава майка ѝ, Тери, е била неин мениджър, предпазвайки я от критиките и лудостта, които се зараждат в индустрията. „С мама бяхме неразделни, което най-вероятно ме спаси, защото никой не можеше да ме докосне. Тя ме защитаваше, защото аз бях много наивна и все още много нова за този свят“, казва Брук за Тери, която почина през 2012 година.

Семейна вечер – Брук Шийлдс и дъщеря ѝ изглеждат като сестри

Две поколения заедно на модния връх: Брук Шийлдс и дъщеря ѝ Гриър

Дъщерята на Брук Шийлдс – абитуриентка с роклята на мама от 1998 година

Шийлдс признава, че Гриър има доста талант за модел, но в същото време отбелязва, че успехът в индустрията изисква много сила, постоянство и упоритост.

По време на първите си години като модел, актрисата е била сексуално насилвана от влиятелен мъж в Холивуд. Това оставя сериозно петно върху живота ѝ в продължение на десетилетия и определено е изиграло роля при първоначалния ѝ отказ за кариерата на Гриър. Всички тези премеждия и ужасни моменти са разказани в документалния филм Brooke Shields: Pretty Baby.

„Гледайки документалния филм, ще видите всичко и ще разберете, че е цяло чудо, че съм жива“, казва тя пред People. Допълва, че ѝ е отнело доста време да осъзнае точно през какво е преминала и сега е много по-ядосана, отколкото е била тогава.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари