IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп получи милиона си от Амбър Хърд, обеща да дари цялата сума

16 юни 2023 10 40

Актьорът вече е разпределил парите

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Джони Деп официално може да се похвали с пълна победа над Амбър Хърд, след като получи заслужения милион, който бившата му съпруга трябва да му изплати.

Източник, близък до актьора, заяви, че парите ще бъдат изцяло дарени на различни организации, които са близки до сърцето на Деп. Това предизвика съмнения у феновете на Хърд, които заявиха, че Джони няма да дари нито един цент, а само се опитва да си изчисти името и да се представи за добър човек. За разлика от актрисата, която беше хваната в лъжа по време на делото заради твърдението си, че е дарила парите, които получава след развода, печалбата на Деп вече е разпределена и организациите са ясни.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

Милионът ще бъде разделен между пет инициативи, като всяка една от тях ще получи по 200 000 долара. Списъкът е съставен от Make-A-Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society и Amazonia Fund Alliance.

Фондацията Make a Film предоставя възможност на млади хора, диагностицирани с критично или терминално заболяване, да използват медиите като мощен инструмент за себеизразяване и комуникация чрез създаване на петминутни филмови проекти. Свързвайки участниците с известни режисьори, сценаристи, актьори и наставници на продуценти, организацията предоставя инструментите, ресурсите и насоките, за да се осигури глас на всеки един пациент.

Мисията на The Painted Turtle е да осигури целогодишна, променяща живота среда и автентично изживяване в лагер за деца с хронични и животозастрашаващи заболявания. Организацията подкрепя медицинските нужди на децата, вдъхновява ги да достигат отвъд болестите си и им осигурява грижи, образование и почивка за техните семейства. Всички къмпингуващи и техните близки посещават лагера напълно безплатно.

Организацията Red Feather си партнира с местни общности, за да разработи и внедри трайни и променящи обстановката жилищни решения.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

Целта на Tetiaroa Society е да гарантира, че островните и крайбрежните общности имат бъдеще толкова богато, колкото тяхното минало. Също така се фокусира върху укрепване на тяхната устойчивост към глобалните промени чрез възстановяване на екосистемите им и запазване на местната култура.

Amazonia Fund Alliance е организация с нестопанска цел, обединяваща пионерски компании, ориентирани към устойчивостта, предназначени да защитават и подкрепят иновативното опазване на местните общности в цяла Амазония.

Милионът в сметката на Джони идва, след като той спечели делото срещу Амбър Хърд, която съдеше за клевета заради обвиненията в психическо, сексуално и физическо насилие. Актрисата се описа като жертва на домашен тормоз в есе от 2018 година, в което обаче не спомена името на Деп. Малко по-късно тя поиска ограничителна заповед срещу бившия си съпруг и беше сред основните свидетели срещу него по делото му с британски таблоид, който го нарича „бияч на жени“. Впоследствие актьорът изгуби процеса.

Джони Деп,

Снимка: БГНЕС

След като победата в САЩ беше присъдена на Деп, Хърд я нарече „обидна“ и „стъпка назад в развитието на жените“. Тя се опита да я обжалва, като получи контраиск от бившия си съпруг. Все пак двамата решиха да се откажат от следващо дело, като се споразумяха за сумата от 1 милион долара. По думите на Амбър, решението е било много трудно за нея и това не показва, че тя е съгласна с постановлението на съда.

„Важно е за мен да кажа, че не съм избрала този път. Защитих думите си и заради това животът ми беше унищожен. Оклеветяването, с което се сблъсквах в социалните мрежи, е разширена версия на начините, по които жените стават повторни жертви, ако решат да говорят“, каза актрисата в официално съобщение.

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

Хърд допълни, че сега най-накрая има възможността да се еманципира от нещо, което се е опитвала да напусне преди повече от шест години и това се случва при условия, на които може да се съгласи. „Не съм направила признание. Това не е акт на отстъпление. Няма ограничения или задръжки по отношение на мнението ми“, категорична е тя.

Джони Деп натрупа състояние, продавайки свои картини

Сагата официално приключи: Амбър Хърд и Джони Деп се разбраха

Дали победата на Джони Деп над Амбър Хърд ще повлияе на правата на жените?

Актрисата казва още, че е била изложена на унижение, което не е искала да преживява отново, говорейки за критиките и обидите по време на процеса с Деп, който беше предаван на живо по телевизията и в интернет. Също така посочи, че не може да рискува да увеличава разходите по делото не само във финансов, но и в емоционален и физически план.

„Жените не трябва да бъдат изправяни пред тормоз или банкрут, защото казват истината, но за съжаление, това се случва все по-често. Няма да бъда уплашена, обезсърчена или разубедена от случилото се, така че ще продължа да говоря истината. Никой не може и никой няма да ми отнеме това. Моят глас завинаги остава най-ценният ми актив, който притежавам“, завърши Амбър.

Амбър Хърд,

Снимка: БГНЕС

Постепенно Деп и Хърд възстановяват живота си след делото. Актьорът се появи на фестивала в Кан, за да промотира филма Jean du Barry, в който играе главна роля. От своя страна, бившата му съпруга се премести в Испания заедно с дъщеря си, а съвсем скоро ще бъде част от филмовия фестивал Taormina в Италия, където ще бъде световната премиера на филма ѝ In the Fire.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари