IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата загрубяха – Софи Търнър обвини Джо Джонас, че задържа децата им насила в Америка

23 септември 2023 15 00

Музикантът отговори на обвиненията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Само месец след обявяването на развода, нещата между Джо Джонас и Софи Търнър загрубяха.

Актрисата от „Игра на тронове“ подаде жалба срещу бившия си съпруг, обвинявайки го, че задържа децата им насила в Америка и не им позволява да се върнат в Англия. Търнър е изпратила документи в съда в Манхатън в четвъртък, 21 септември, където моли съдията да наложи на Джонас да пусне дъщерите им – 3-годишната Уила и 14-месечната Д., в Лондон.

В жалбата, подадена срещу Джо, се призовава за незабавното връщане на деца, неправомерно отстранени или неправомерно задържани. Правният екип на Търнър твърди, че неправомерното задържане е започнало от 20 септември. Актрисата твърди, че тя и Джонас са се съгласили да обявят Англия за свой „вечен дом“ в разговори, проведени по Коледа 2022 година, докато се подготвят за следващата година.

Двойката продаде дома в Маями, в който живееше преди, и беше в процес на закупуване на дом в английската провинция през април. Според документите, всичко е било поставено на пауза, тъй като Търнър започнала снимки по своя нов минисериал „Джоан“, по който работи цяло лято. След като Джо започва турне с братята си, в документите се твърди, че двамата са се съгласили да позволят на момичетата да се присъединят към него, защото той има повече часове през деня, за да им бъде на разположение. Адвокатите на актрисата посочват, че тя се е колебаела относно временното споразумение.

Софи казва, че разпадането на брака ѝ е станало много внезапно след спор на 15 август, като Джонас подаде молба за развод на 5 септември. Адвокатите пишат, че актрисата е научила за раздялата им чрез медиите дни по-късно.

Въпросът за попечителството е дошъл на дневен ред, когато бившите съпрузи се срещнали, за да обсъдят следващите стъпки по раздялата две седмици след подадената молба за развод. По това време Търнър е повторила плана си да се премести в Англия, но Джонас вече е бил с променено мнение. Според документите, бащата притежава паспортите на децата, като отказва да ги върне на майката и да изпрати момичетата в Англия.

Твърди се, че адвокатът на Джонас е потвърдил пред правния екип на Търнър на 19 септември, че той няма да върне паспортите и няма да даде съгласие дъщерите му да се преместят. Музикантът отговори на обвиненията, като негов говорител сподели официално съобщение с медиите.

Според документите, Джо е започнал процедура за развод във Флорида, тъй като там е подходящата юрисдикция за случая. По думите им, Софи е знаела, че музикантът ще подаде молба за развод, като съдът във Флорида вече е въвел заповед, която ограничава и двамата родители да преместват децата. На Търнър тази заповед е била връчена на 6 септември 2023 година.

Говорителят допълва, че бившите съпрузи са имали среща миналата неделя в Ню Йорк, когато Софи е пристигнала в града, за да се види с децата. „След тази среща, момичетата са с нея. Впечатленията на Джо от срещата бяха, че са постигнали разбирателство и ще работят заедно за съвместно родителство“, се казва още в официалното изявление.

В документа се твърди, че по-малко от 24 часа, след като е било договорено съвместното попечителство, Софи е уведомила, че иска да вземе децата за постоянно в Обединеното кралство. След това е поискала Джо да върне паспортите на децата, за да може тя незабавно да ги изведе от страната. Говорителят казва, че ако музикантът се подчини на молбата, ще наруши заповедта на съда във Флорида.

Слуховете са верни – Джо Джонас и Софи Търнър се развеждат

Горд баща: Джо Джонас празнува живота след раждането на второто си дете

Честито: Джо Джонас и Софи Търнър посрещнаха второто си дете

В изявлението се посочва, че музикантът търси споделено родителство над децата, така че те да бъдат отгледани както от майка си, така и от баща си. Според говорителя, Джо смята, че е добре момичетата да бъдат отглеждани както в САЩ, така и в Обединеното кралство, но също така твърди, че те са прекарали по-голямата част от живота си в Америка.

„Това е жалко правно разногласие относно брак, който, за съжаление приключва. Когато се използва дума като „отвличане“, тя, в най-добрия случай, е подвеждаща, а в най-лошия – сериозна злоупотреба с правната система. Децата не са били отвличани“, продължава съобщението.

Говорителят казва, че момичетата са били три месеца с баща си, като вече са при майка си. По думите му, Софи прави тези твърдения, само за да премести бракоразводното дело във Великобритания и да премести децата от Америка завинаги.

„Джо вече се отрече от всички твърдения, направени от негово име, които пренебрегваха Софи. Те са направени без негово одобрение и не отговарят на неговите възгледи. Неговото желание е Софи да преосмисли своята тежка юридическа позиция и да продължи напред по по-конструктивен и личен начин. Единствената му грижа е благосъстоянието на децата му“, завършва изявлението.

Джо и Софи се ожениха през 2019 година след тригодишна връзка. По време на раздялата им, двамата споделиха едно и също съобщение в социалните си профили, с което потвърдиха новината за развод. Тогава написаха, че феновете не трябва да вярват на спекулации в медиите и решението за раздялата е взето по взаимно съгласие.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари