IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джиджи Хадид и близките ѝ получават смъртни заплахи заради подкрепата си за Палестина

18 октомври 2023 10 50

Семейство Хадид са били принудени да сменят телефонните си номера

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джиджи Хадид и членовете на нейното семейство са получили множество смъртни заплахи и са били принудени да сменят телефонните си номера, заради подкрепата им за Палестина, се твърди в нова публикация.

28-годишният полупалестински супермодел изказа подкрепата си за родината на своя баща през последните дни в социалните медии на фона на продължаващия израелско-палестински конфликт.

Джиджи, чийто баща – строителен предприемач – Мохамед Хадид е палестинец, веднага беше критикувана от правителството на Израел за своите публикации в подкрепа на палестинския народ.

Вече се твърди, че Джиджи и семейството ѝ са получавали смъртни заплахи заради подкрепата си за Палестина и са били принудени да предприемат действия.

Джиджи и нейното семейство, включително 27-годишната ѝ сестра Бела, която също е супермодел, майка ѝ Йоланда и 24-годишният ѝ брат Ануар, е трябвало да сменят телефонните си номера на фона на заплахите, твърди сайта TMZ.
Източници, близки до семейство Хадид, казват пред изданието, че семейството е получило ужасяващи заплахи по имейл, социални медии и телефони, след като номерата им са изтекли онлайн.

Твърди се също, че предприемачът на недвижими имоти Мохамед обмисля да се обърне към ФБР заради вълната от смъртни заплахи. Мохамед също така  има още две деца – 43-годишната Мариел и 38-годишната Алана, които са от първата му съпруга Мери Бътлър. Те също са станали жертви на тормоз и заплахи.

Мохамед и

Мохамед и Ануар Хадид; Снимка: Getty Images

Откакто терористичната организация Хамас, която по едно време беше демократично избрана от палестинския народ да ръководи Газа, нападна Израел на 7 октомври, броят на жертвите от двете страни се покачи неимоверно.

Оттогава Израел започна ответни удари по ивицата Газа и прекъсна електричеството на малката земя, която е дом на над два милиона палестинци, подхранвайки страховете, че обеднялото население ще бъде потопено в допълнителна мизерия.

Джиджи изрази подкрепата си за палестинския народ през уикенда, като публикува пост в своите Instagram Stories за последния конфликт, който гласи следното: „Няма нищо еврейско в отношението на израелското правителство към палестинците. Осъждането на израелското правителство не е антисемитизъм и подкрепата на палестинците не е подкрепа на Хамас.“

Баща ѝ Мохамед също сподели същия пост в собствения си профил в Instagram заедно с коментара: „Толкова е просто“.

Правителството на Израел обаче бързо изкриви позицията на Джиджи, публикувайки нейния коментар с думите: „Няма нищо храбро в клането на Хамас над израелците. Осъждането на Хамас за това, което е (ИДИЛ) не е против Палестина и подкрепата на израелците в борбата им срещу варварските терористи е правилното нещо.“

Акаунтът на Държавата Израел след това насочи коментари конкретно към Джиджи, като тагна акаунта ѝ и написа: „Спа ли през последната седмица? Или си затваряш очите за еврейските бебета, които биват убивани по домовете им? Мълчанието ти беше много ясно за това къде се намираш. Виждаме те.“

Израелското правителство публикува изображение на нещо, което изглежда като окървавен под с детски играчки и написа: „Ако не осъждаш това, твоите думи не значат НИЩО“, отново тагвайки Джиджи.

В друга публикация, споделена в мрежата ѝ в Instagram, Джиджи сподели съболезнованията си както към близките си палестинци, така и към евреите, докато коментира конфликта.

Мохамед и

Мохамед и Ануар Хадид; Снимка: Getty

Тя написа: „Мислите ми са с всички засегнати от тази неоправдана трагедия и всеки ден, в който този конфликт отнема невинни животи – твърде много от които са деца. Имам дълбока съпричастност към палестинската борба и живота под окупация, това е отговорност, която нося ежедневно.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари