IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Великобритания е моят дом, но не е безопасен за семейството ми

8 декември 2023 18 00

Той сподели, че се страхува за безопасността на Меган и двете им деца

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Принц Хари продължава борбата си за защита във Великобритания, казвайки че иска децата му да се чувстват като у дома си в родната му страна – нещо, което не може да се случи, „ако няма как да ги защитавам, когато са на английска земя“. 

По време на тридневно изслушване в Лондон, адвокатите на херцога споделиха официално становище от него, тъй като той не се появи в съда. Хари пише, че се почувствал принуден да се оттегли от ролята си на кралска особа и да напусне Великобритания през 2020 година заради опасения за безопасността на семейството си – съпругата му, Меган Маркъл, и двете им деца, Арчи и Лилибет.

„Великобритания е моят дом. Великобритания е основна част от наследството на децата ми и място, на което искам да се чувстват като у дома си точно толкова, колкото и в Америка. Това не може да се случи, ако няма реална възможност да ги защитавам на великобританска земя“, казва още Хари. 

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

Принцът продължава и пише „Не мога да поставя съпругата си в такава опасност, и имайки предвид предишните ми опити, не съм склонен да поставя и себе си пред окото на риска“

Адвокатите на херцога се борят срещу решение от февруари 2020 година, с което бе премахната полицейската охрана на Хари и семейството му, когато те са във Великобритания. Въпреки че той самият предложи да покрива разходите за безопасността си, молбата му бе отхвърлена. Адвокатският му екип твърди, че Хари не се чувства сигурен и в безопасност, за да доведе двете си деца на родна земя. 

„Разбира се, че той иска да се прибере – да види семейството и приятелите си, както и да продължи да подкрепя организации, които са много важни за него. Преди всичко, това винаги е бил и ще остане неговият дом“, казва адвокатката Шахид Фатима миналата година пред кралския съд. 

Меган и

Снимка: БГНЕС

След като се преместиха в Калифорния през 2020 година, Хари и Меган заведоха децата си във Великобритания само веднъж – миналата година, когато присъстваха на платинения юбилей на кралица Елизабет II. Това беше първият път, в който дъщеря им Лилибет се срещна с роднините си. Момиченцето отпразнува и първия си рожден ден на английска земя с парти във резиденцията Фрогмор Котидж, която служеше за дом на родителите ѝ, когато те бяха част от кралското семейство. 

В писмено изявление адвокатите на принц Хари казват, че органите на реда трябва да помислят за въздействието, което би имала една успешна атака срещу него, имайки предвид неговия статус, произход и профил в кралското семейство. По думите им, трябва да се вземе предвид въздействието върху репутацията на Обединеното кралство, ако се извърши успешно покушение срещу Хари или семейството му. 

Иска ли вече принц Хари да сключи мир с баща си Чарлз III?

Ще бъдат ли във Великобритания за Коледа принц Хари и Меган Маркъл?

Принц Хари и Меган Маркъл губят стремглаво рейтинга си в САЩ

От Министерството на вътрешните работи казват, че в специалното звено за защита на публични и кралски личности вероятно са обмислили евентуалните последици от инцидент с принц Хари и са наясно какво ще се случи при трагична смърт, подобна на тази на принцеса Даяна. 

От министерството заявяват още, че сигурността на принца и семейството му трябва да се решава за всеки отделен негов престой, тъй като позицията му във Великобритания е съществено променена, защото той вече не е работещ член на кралското семейство и живее в чужбина през по-голямата част от времето

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Да да така е ( преди 7 месеца )
В Лондон талибани въртят мачетета
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 7 месеца )