IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пачката на Кари Брадшоу от „Сексът и градът“ се продаде за 52 000 долара

25 януари 2024 18 00

А е струвала само 5 при първоначалното закупуване

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Едно от най-емблематичните притежания в гардероба на Кари Брадшоу се продаде за впечатляващите 52 000 долара. 

И ако си мислите, че говорим за някои от бляскавите ѝ чифтове обувки или дизайнерски рокли, грешите! Оказва се, че полата, която Сара Джесика Паркър носи в началния клип на „Сексът и градът“, е била сред най-желаните покупки на търг преди няколко дни. Разпродажбата е носила името Unstoppable: Signature Styles Iconic Women in Fashion и е била организирана от известна аукционна къща.

На 18 януари се е състоял търг, в който са били включени вещи на актриси от Златната ера на Холивуд до наши дни.  

Полата от тюл – бялата пачка на три нива със сатенена талия – беше победена само от кадифена рокля на принцеса Даяна и ансамбъл на Givenchy, който Грейс Кели носи за среща с президента Джон Ф. Кенеди и Джаки Кенеди. И двете дрехи са продадени за 325 000 долара.

Наддаването за полата на Кари е било едно от най-изненадващите. Първоначално се очаквало дрехата да се продаде за „скромните“ 8000 до 12 000 долара. Интересното е, че дизайнерката на костюми в „Сексът и градът“ е успяла да създаде пачката само за 5 долара преди премиерата на сериала по HBO през 1998 година. 

Първоначално Патриша Фийлд е смятала да облече Кари Брадшоу в рокля от Marc Jacobs от колекцията му за пролет 1998 година, но в крайна сметка решила да избере нещо по-устойчиво на времето за началното видео, в което Кари е опръскана от автобус, докато се разхожда из Ню Йорк. 

След като преравя магазините за втора употреба в Манхатън, Фийлд намира полата и с одобрението на Паркър, емблематичната пачка се превръща в много важна част не само от историята на „Сексът и градът“, но и от тази на модната индустрия. 

И поради естеството на последователността на началните кадри, в които Кари и нейната незабравима пачка биват опръскани от минаващ автобус, продадената на търг пола е само една от петте дрехи, използвани в сериала. 

Пачката се появява отново през 2008 година във филмите „Сексът и градът“, след като Кари прави щателно почистване на гардероба си пред очите на трите си най-близки приятелки – Саманта (Ким Катрал), Миранда (Синтия Никсън) и Шарлот (Кристин Дейвис). След като четирите обединяват сили, за да решат коя дреха трябва да остане и коя да си тръгне, пачката е поставена в купчината „запази“. 

Кари Брадшоу, тази пола твоята ли е?

Кари Брадшоу се завърна в 70-те

Сара Джесика Паркър пресъздаде един от най-известните тоалети на Кари Брадшоу

В търга бе включена и снимка на четирите актриси с автограф, която се продаде за 1170 долара, докато лаптопът на Кари Брадшоу достигна цена от 12 700 долара. 

За продан бяха обявени артикули, които в миналото са били притежание на звезди като Уитни Хюстън, Парис Хилтън, Ким Кардашян, както и чихуахуато на Ел Удс от „Професия блондинка“. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари