IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки заболяването си – Селин Дион се появи отново на сцената

5 февруари 2024 14 30

Изпълнителката бе специален гост на тазгодишните „Грами“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селин Дион показа, че болестта няма да я победи и волята ѝ е по-силна от всичко. 

55-годишната поп икона направи изненадваща поява на тазгодишните награди „Грами“, които се раздадоха в неделя в Лос Анджелис. Дион бе специален гост и бе избрана да връчи най-важната статуетка за вечерта, а именно за албум на годината. Самата Селин е печелила златното грамофонче в същата категория преди цели 27 години. 

Селин Дион

Снимка: Getty Images

Носителката на пет награди „Грами“, която бе диагностицирана с рядкото неврологично заболяване синдром на схванатия човек през 2022 година, бе посрещната с бурни овации на крака от цялата зала. 

„Благодаря на всички, аз също ви обичам. Когато казвам, че се радвам да бъда тук, го казвам с цялото си сърце“, каза Дион. Преди да обяви номинираните и победителя, тя посъветва публиката никога да не приема музиката за даденост. След това връчи златното грамофонче на Тейлър Суифт, която сбъдна мечтата си да бъде на една сцена със своя идол. 

Дион е любимка на Музикалната академия от десетилетия насам. Тя има у дома пет награди „Грами“, печелейки първата си през 1992 година. Номинациите ѝ пък са 16. 

Селин Дион

Снимка: Getty Images

Това е първият път от три месеца, когато Селин излиза сред публика. Преди това я видяхме на хокеен мач заедно със синовете ѝ в Лас Вегас. Тогава те изгледаха срещата между „Вегас Голдън Найтс“ и „Монреал Канейдиънс“ през ноември месец. Спортното събитие пък отбеляза първия път, в който Дион излиза сред обществото от три години насам.

За появата си на наградите „Грами“, Дион определено не спести сили за красота и стил. Тя бе облечена в елегантна бебешкорозова рокля с дължина до пода и плисиран корсаж. Тоалетът бе допълнен от впечатляващо колие и диамантена гривна. Изпълнителката завърши визията с дълго карамелено палто и перфектно изправена коса в стил боб, чиято дължина стигаше до брадата. 

Селин Дион

Снимка: Getty Images

Цялата визия на Дион бе съставена от стилиста Лоу Роуч, който специално прекъсна пенсионирането си от модата, за да се заеме с поп иконата. Професионалистът, който се грижи за стила на Зендая и Megan Thee Stallion, публикува видео в социалните мрежи, под което написа „Ние се завърнахме“ и отбеляза Селин Дион. 

През май миналата година Селин отложи останалите си 42 концерта от световното си турне – Courage, заради рядкото си заболяване. Диагнозата си тя сподели с целия свят през 2022 година чрез емоционално видео на английски и френски. Тогава Дион каза, че ще трябва да се погрижи за себе си и здравето си, като с най-голяма мъка трябва да се оттегли от сцената. 

Тъжно: Няма лечение за рядкото заболяване на Селин Дион

Сестрата на Селин Дион разказа за нейното актуално състояние

Здравословните проблеми на Селин Дион са ужасяващи, но синовете ѝ дават сила

Според специалисти, синдромът на схванатия човек е състояние, което засяга централната нервна система, по-специално главния и гръбначния мозък. Пациентите могат да бъдат инвалидизирани, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си. Неврологичното заболяване с автоимунни характеристики може да включва симптоми като хиперригидност, изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми, които са толкова силни, че могат да разместят ставите и дори да счупят кости. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Тъй като Дион трябваше да вземе трудното решение да отмени турнето си, тя разкри, че ще покаже повече подробности от живота и кариерата си в документален филм. Проектът, озаглавен I Am: Celine Dion, ще бъде режисиран от номинираната за „Оскар“ документалистка Ирен Тейлър и ще бъде пуснат скоро по Amazon Prime Video.

За още новини от света на звездите и музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook   

КоментариКоментари