IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съпругата на Брус Уилис пише книга за заболяването му

6 февруари 2024 18 00

Ема Хеминг Уилис ще сподели за новата си роля на болногледач

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ема Хеминг Уилис ще сподели детайли за новата си роля на болногледач на съпруга си Брус Уилис, пишейки нова книга. 

45-годишната основателка на фондацията Make Time Wellness обяви в понеделник, че ще публикува „книга за болногледачи“ през 2025 година с помощта на The Open Field – издателска агенция, ръководена от Мария Шрайвър, бившата съпруга на Арнолд Шварценегер. 

Книгата, която в момента е без заглавие, е вдъхновена от „новооткритата роля на Хеминг Уилис като партньор в грижите“ за нейния съпруг след диагностицирането му с фронтотемпорална деменция през февруари 2023 година. Актьорът първо беше диагностициран с афазия, което доведе до оттеглянето му от Холивуд през март 2022 година. По-късно семейството на Уилис потвърди, че болестта е прогресирала до фронтотемпорална деменция

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които засягат главно фронталните и темпоралните лобове на мозъка

С новата си книга Хеминг Уилис се надява да сподели информация, която е научила по време на грижите за съпруга си, както и ресурси, за да помогне на други, които се намират в подобна ситуация. 

„За мен знанието е сила и изграждането на подкрепяща общност около мен беше от жизненоважно значение“, казва Уилис в официално съобщение. „Това ми върна стабилността и известно количество контрол. Контрол, който беше напълно разрушен, когато диагнозата фронтотемпорална деменция за първи път беше чута в нашето семейство“

Книгата е предназначена като ресурс за хора, които имат близки с деменция, и ще включва интервюта и съвети от експерти, както и лични истории от живота на Хеминг Уилис. „Намирането и идентифицирането на правилните ресурси, за да се осведомявам и образовам, беше много важно и ми позволи да продължа напред по най-положителния начин, така че да бъда най-добрата майка, съпруга, дъщеря, приятел и партньор“, допълва съпругата на Брус. 

Агенцията на Шрайвър, The Open Field, беше основана през 2021 година в партньорство с Penguin Life. Тя се грижи за публикуването и разпространението на книги, които движат човечеството напред. 

„Вълнувам се, че ще публикувам книгата на Ема за болногледачи. С нея се познаваме от дълго време и съм много горда от начина, по който тя използва гласа си, за да помогне на другите“, казва Шрайвър в официално изявление. 

Ема Хеминг Уилис се чувства виновна на фона на борбата на Брус Уилис с деменцията

Дъщерите на Брус Уилис стреснаха света: Татко, липсваш ни

Състоянието на Брус Уилис се влошава – актьорът вече не може да говори

Чувствата са взаимни и Хеминг Уилис казва, че винаги е била вдъхновена и мотивирана от живота и работата на Шрайвър, особено когато става дума за насочването на общественото внимание към важни болести като алцхаймер и деменция. 

„Благодарна съм за тази уникална, лечебна и важна възможност да използвам гласа си за повишаване на осведомеността, насърчаването и подкрепата на другите“, казва Уилис за книгата си. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари