IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради множествената склероза – Кристина Апългейт се бори с 30 лезии в мозъка

29 март 2024 14 30

Актрисата споделя, че плакала всяка нощ след научаването на диагнозата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кристина Апългейт продължава да разкрива за трудностите, през които преминава след диагностицирането с множествена склероза. 

Звездата от „Женени с деца“, която научи за автоимунното си заболяване през 2021 година, не пести думи, когато говори за ежедневните си битки. Отказвайки да прикрива каквито и да било факти около множествената склероза, Апългейт извади всичко на показ в епизод от подкаста Armchair Expert с колегата ѝ Дакс Шепърд. 

52-годишната Апългейт заяви, че изпитва постоянни болки заради заболяването си. „Имам 30 лезии в мозъка. Най-голямата е зад дясното ми око, така че то ме боли доста“. Допълва, че понякога ръцете ѝ започват да се държат странно, след което получава симптоми, подобни на пристъп, в мозъка. 

„Това е най-лошото нещо, което някога ми се е случвало. Ужасно е. Мразя го толкова много. Много съм ядосана“, казва Кристина за заболяването си. 

Кристина Апългейт

Снимка: Getty Images

Въпреки болките и проблемите, актрисата не мисли да спира да говори за множествената склероза. През 2008 година тя успя да победи рака на гърдата, като признава, че тогава се е самозалъгвала за трудностите, през които е преминавала и не е приемала истината. „Всичко, което казвах тогава, беше лъжа. Опитвах се да убедя себе си в нещо, но смятам, че това не помогна на никого“, казва тя. 

И въпреки че откровеността ѝ относно рака на гърдата успява да помогне за събирането на милиони долари, използвани за изследвания и превенция на болестта, Апългейт признава, че е плакала всяка вечер по време на леченията си

„Искаше ми се да се споделя тази история. Не харесвах гърдите си. Все още не ги харесвам. Ужасни са“, признава актрисата. Тези думи са в пълно противоречие на това, което казваше през 2008 година след двойната си мастектомия. Тогава Апългейт застана пред феновете и заяви, че се чувства уверена и много харесва новата си визия. Сега обаче тя се обръща на 180 градуса и заявява, че това са били думи на изплашена жена, която не е знаела какво прави. 

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

„Първото ми интервю след рака беше с Робин Робъртс и там седя с усмивка на уста, лъжейки за абсолютно всичко“, продължава Апългейт. Допълва, че след разговора е отишла до най-близката стена, облегнала се и започнала да плаче, знаейки че нищо от това, което е казала преди минути, не е истина. 

„Да, създадох фондация. Да, направих всичко необходимо и събрахме милиони долари за ЯМР за жени, които бяха във висок риск. Да, направихме нещо добро, но у дома свалях сутиена си и плачех всяка вечер. И ми се иска да бях казала и за тази страна от нещата

Кристина Апългейт,

Снимка: Getty Images

Актрисата използва научения урок, за да насърчи известна приятелка да сподели за своето раково преживяване. Тя си спомня, че е посъветвала дамата да премахне публикация в Instagram, която гласяла „Ако има човек, който може да победи рака, това съм аз“. Казва, че думите не са били подходящи, защото някой по света е загубил близък заради заболяването, което обаче не означава, че този човек не е бил силен и не се е борил. Апългейт е посъветвала приятелката си вместо това да разкаже за химиотерапията и радиацията, както и за всяка стъпка от лечебния процес. 

„В крайна сметка тези нейни откровения помогнаха на много други хора по света“, казва актрисата. 

Кристина Апългейт и Елън Помпео показаха красивите си дъщери

Дейвид Фустино за здравето на Кристина Апългейт: Тя иска да стане по-силна

Заради множествената склероза, Кристина Апългейт се оттегля от киното

Именно затова тя е твърдо решена да споделя истината около множествената склероза и актуалното си състояние, за да не заблуждава хората, че звездите не преминават през трудности. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари