IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брук Шийлдс съжалява, че е била добро момиче

18 април 2024 17 40

Актрисата сподели, че твърде много се е подценявала

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брук Шийлдс прекарва голяма част от кариерата си, работейки върху самочувствието, увереността си и това да приема себе си. Сега тя иска да вдъхнови и други жени да направят същото.

Актрисата говори за новата си онлайн уелнес общност, Beginning is Now, по време на формата Publicis Health Media’s HealthFront преди няколко дни. Целта на инициативата на Шийлдс, която е насочена към жени над 40 години, е да позволи на дамите да изразят начина, по който се чувстват и какво искат от живота.

„Прекарах толкова много време в самоирония, смалявах се, за да не плаша и да застрашавам другите. Правих го достатъчно дълго време и започнах да го вярвам. Това е опасността. Трябваше сериозно да се упражнявам да не се правя на по-малко значима, отколкото съм, и да не позволявам на хората да определят себестойността ми“, казва актрисата.

По време на събитието Шийлдс сподели, че най-трудното нещо, което е трябвало да направи, е да научи себе си да бъде най-големия си поддръжник и фен. „Не сме научени на това като жени. Не сме научени, че познаваме телата си по-добре от другите. Това не е заложено в природата ни“, казва тя пред президента на форума Андреа Палмър, която водеше секцията от въпроси и отговори.

Шийлдс също така разкри как помага на дъщерите си – 20-годишната Роан и 17-годишната Гриър – в собствените им пътища към себеуважението и психичното здраве. „Трябва да говориш с тях относно телата, това, което се случва в тях, относно това, което чувстват. Диалогът трябва да се случва постоянно, за да ги научиш на въпросите, които да задават на своя лекар“, казва тя.

Актрисата е категорична, че младите дами трябва да научат ключовите точки, с които да достигнат до овластяването. „Трябва да ги научиш да говорят за себе си и да се защитават“, обясни тя.

След като Палмър прочете цитат за емпатията и себеуважението, Шийлдс се включи със собствени думи, казвайки че това са оръжията, с които хората ще достигнат до себеуважението. „Емпатията е това, което е водещо – никой не знае каква е историята на човека отсреща и през какво преминава той“, казва звездата.

Тя допълва „Смирението за мен е било източник на приемане, харесване, наемане на работа. Всички тези неща, които те карат да правиш, за да бъдеш добро момиче, да се вписваш в обществото. Те обаче стават пагубни, когато се превърнат в определящи за теб и мисленето ти за себе си“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AARP (@aarp)

По време на събитието Шийлдс заяви, че жените започват да бъдат третирани различно с напредване на възрастта. По думите ѝ, обществото започва да ги изключва, когато те достигнат определени години.

„Започва се от 40 и просто не разбираш кога точно се случва“, казва актрисата и допълва, че е започнала да забелязва как козметичните продукти са насочени към жените. „Започнах да гледам към маркетинга и всичко беше свързано с това да бъдеш сексапилното момиче на бара или как да спреш стареенето, бръчките и менопаузата“, допълва Шийлдс.

Шийлдс, която признава, че е била твърде сексуализирана като образ по време на кариерата си, казва, че е била част от проблема.

„Увековечавах всичко, което продавах на хората. И да стигнем до тази възраст и наистина да се чувстваме секси и страхотно, а след това търговците да не се грижат за нас – това ме ядоса. За мен всичко е свързано с промяна на историята без използването на всички тези негативни думи“, каза звездата от „Майката на булката“.

Семейна ваканция – Брук Шийлдс събира тен в Италия с порасналите си дъщери

Брук Шийлдс за модната кариера на 17-годишната си дъщеря: Бях категорично против

Горда майка – Брук Шийлдс сподели снимка с порасналите си дъщери

Тя подчерта, че жените често са разкъсвани от обществото заради външния си вид, но ако се подлагат на някакви процедури за смекчаване на ефектите от стареенето, те са критикувани. 

„Трябва да изглеждаме по-млади, но ако направим нещо, за да изглеждаме по-млади, тогава сме критикувани. Така че това е смесено послание“, казва Шийлдс.

Именно затова актрисата не се притеснява да води открит диалог за преживяванията си в отдела за красота и уелнес. По думите ѝ, така повече жени започват да ѝ вярват и разбират, че всъщност не всичко е така, както го представят по телевизията или в социалните мрежи.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари