IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ед Шийрън направи серенада на болни деца в Бостън

29 май 2024 15 00

Изпълнителят посети детската болница преди концерта си в града

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ед Шийрън успя да зарадва няколко деца в най-трудния им момент. 

Преди няколко дни изпълнителят посети Бостън за поредния концерт от световното си турне. Преди обаче да се качи на сцената под бурните овации на хиляди зрители, британецът се отправи към детската болница в града, за да обърне внимание на най-малките си фенове. Тези, които няма да успеят да го видят на голямата платформа, защото изживяват най-тежките си дни, борейки се за живота си.

Според местната медия NBC 10 Boston, Шийрън се е срещнал и снимал с повече от 100 пациенти и техните семейства. По време на визитата си той е изпълнил песните Perfect и Castle on the Hill в специално изградено музикално студио в болницата. Изпълненията също така бяха давани по телевизорите на пациентите за тези, които нямат възможност да ги гледат на живо.

Във видео, публикувано в социалните мрежи от детската болница, носителят на „Грами“ седи на бюро и изпълнява акустична версия на хита си Perfect. Седнал удобно пред микроскоп, Шийрън е хванал китарата си, за да покаже, че освен талантлив певец, е и много надарен музикант. Пред него е поставен и микрофон, който излъчваше гласа му в цялото болнично заведение, за да подобри настроението на болните деца.

„Завършихме тази седмица подобаващо“, пише под видеото в Instagram.

В официално съобщение говорителят на болницата казва пред NBC 10, че Шийрън е успял да изпълни цялото медицинско заведение с много положителна енергия. „Знаем, че всеки тук ще говори за този специален ден години наред“, допълни той.

Това обаче не е първото и единствено изпълнение на Ед, което той прави в чест на подрастващото поколение.

В началото на май той посети училището Fairlight в Брайтън, Великобритания, за да направи своеобразен концерт, да изслуша няколко урока по музика, да отговаря на въпроси и да дари пет от своите китари. По време на визитата, организирана от Create Music – организация, която помага за осигуряването на музикално обучение за всички възрасти – Шийрън направи живи изпълнения на песни като Shape of You, Perfect и Bad Habits.

В официално съобщение директорът на училището, Деймиън Джордан, каза „Пристигането на Ед Шийрън в училище Fairlight не е нещо, което се случва всеки ден, въпреки твърденията ми, че той е един от звездните ми приятели! Той беше чудесен с всеки, с когото се срещна – интересуваше се от живота му и беше много земен“.

Ед Шийрън разкри името и на втората си дъщеря

Ед Шийрън: Съпругата ми имаше тумор по време на бременността

Ед Шийрън: Отслабнах, след като спрях всеки вреден навик в живота си

По думите на Джордж, Шийрън е отделил от времето си, за да изслуша децата и да ги насърчи да преследват мечтите си. „Каза ни как е изпитвал затруднения в училище, но музиката му е помогнала и го вдъхновила и затова иска да прави същото за по-малките“, казва още директорът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TalesOfEpix (@talesofepix)

Според Деймиън, в училището има 60 деца, които се занимават индивидуално с музика и изучават музикални инструменти всеки ден с помощта на Create Music, като в същото време посещават и задължителните музикални уроци. Част от децата са научили Шийрън как да свири We Will Rock You на глокеншпил.

„Децата напуснаха училище, разказвайки всичко на родителите си, но никой не им вярваше. Но беше на 100% истина – просто трябваше да бъдете там, за да го повярвате“, казва Джордж.

По време на интервюто за BBC Radio Sussex, директорът призна, че нито един от малчуганите не е знаел за визитата на музиканта, като тайната е била споделена само на няколко членове от персонала.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари