IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 звезди, които не крият, че имат хронични заболявания

15 януари 2020 16 30

Джъстин Бийбър обяви, че се лекува от лаймска болест

БГНЕС

Преди броени дни Джъстин Бийбър обяви, че има лаймска болест и хронична мононуклеоза. Певецът шокира мнозина и същевременно се издигна в очите им със своята откровеност.

Още след като подписа граждански брак с Хейли Болдуин през 2019 г., изпълнителят започна да страни от общественото пространство и феновете му заподозряха, че нещо става с него. В един момент той написа в социалните мрежи, че иска да се оттегли за кратко от сцената, за да си отпочине и да се справи с депресията. Двамата отложиха доста във времето тяхната мечтана сватба, но кой да предполага, че изпълнителят е обикалял отчаяно по лекари?

„Последните години бяха доста тежки, но правилното лечение ще ми помогне да се справя с тази болест, за която все още няма лек“, сподели Бийбър в Instagram и уточни, че дълго време той и семейството му не знаели от какво точно е болен, но след като го диагностицирали правилно, получил адекватно лечение. През това време съпругата му и неговите родители били неговата опора.

Джъстин Бийбър е част от известните личности, които не се срамуват да застанат пред камера и говорят открито за онова, през което преминават.

Кои други наши любимци се лекуват от хронични заболявания?

Селена Гомес

1. Селена Гомес – лупус

Попзвездата разкри за диагнозата си през 2015 г. Тогава тя даде интервю пред списание „Billboard“ и каза, че има нужда от почивка. Само на 21 тя трябваше да се подложи на сериозно лечение заради хроничното автоимунно заболяване лупус. То причинява възпаление в тялото, силни болки, подуване и други промени с кожата.

„Бях диагностициран с лупус и бях на химиотерапия“, казва Селена, която реши да остави кариерата си на пауза докато не се почувства по-добре.

Тайните на Селена Гомес за перфектна фигура

След като започна лечение, Селена трябваше да се сблъска с няколко неприятни последици от болестта – силна тревожност, която прерасна в депресия.

Миналото лято Гомес изчезна от социалните мрежи за известно време, под претекст, че иска да живее в реалния свят. Тогава тя не скри, че има депресия. Благодарение на психолози и подкрепата на семейство и приятели, звездата отново е на сцената, по-силна от всякога.

Морган Фрийман

2. Морган Фрийман – фибромиалгия

Едва ли сте предполагали, че актьорът има този здравословен проблем. Той рядко говори по темата. Носителят на „Оскар“ получава заболяването след тежка катастрофа. То се характеризира с необяснима болка в тялото, заради която той спира да прави част от любимите си занимания. Независимо от ставните болки и непрестанната умора, Фрийман все още не се е отказал от играенето на голф.

Пред „Esquire“ холивудската звезда споделя, че въпреки диагнозата, той няма да спре да работи.

Лейди Гага

3. Лейди Гага – фибромиалгия и лупус

Ексцентричната изпълнителка има същата болест като Морган Фрийман. През 2010 г. Гага даде интервю за Лари Кинг и разкри, че е болна не само от фибромиалгия, но и лупус. Автоимунното заболяване, с което се бори и Селена Гомес, ѝ е наследствено.

Лейди Гага откровена: Искам да имам деца!

През 2017 г. певицата отмени част от концертите от европейското си турне заради влошеното си здравословно състояние и сподели с феновете си, че в следствие на лупуса е получила възпаление на ставите. По-късно тя се подложи и на операция.

Джаред Лето

4. Джаред Лето – подагра

Известният актьор и музикант напълня драстично през 2007 г., за да играе ролята на Марк Дейвид Чапман – убиецът на Джон Ленън. След това звездата получава подагра – хронично заболяване, известно още като болестта на царете. То се характеризира с нарушение на работата на метаболитната система. Заради излишък на пикочна киселина, се появяват артритни прояви, които могат да бъдат доста болезнени.

Джаред Лето се фука със супер тяло на 47 години

За да подобри здравословното си състояние, Лето започнал да се храни по специален режим и за близо година успял да стопи 30 килограма. Една от тайните му е, че спрял алкохола, захарта и консумацията на месо.

Аврил Лавин

Снимки: БГНЕС

5. Аврил Лавин – лаймска болест

Подобно на своя колега Джъстин Бийбър, изпълнителката също се бори с лаймска болест, която не се открива лесно. Връщайки се назад във времето Аврил Лавин разказва пред  „People“, че лежала на легло близо 5 месеца, през които била в тежко състояние и не знаела дали ще оживее.

В края на 2014 г. тя получава диагнозата и започва лечение.

Аврил Лавин – най-опасната знаменитост в интернет

„Чувствах, че не мога да дишам, не мога да говоря, не мога да се движа“, спомня си Аврил, която нямала представа, че едно ухапване от кърлеж може да причини заболяването.

След като се подобрява значително, певицата основава фондация, за да помага на хора с лаймска болест.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари