IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт: Бодибилдингът не е просто суета

9 април 2021 15 00

Той смята, че мускулите не му помагат повече в киното

БГНЕС

Бодибилдингът не е просто суета. Това обяви Крис Хемсуърт, който смята, че за някои хора усилията и часовете наред, прекарани във фитнеса, не значат нищо. С това 37-годишната звезда „затвори“ устата и на своя дубльор, който миналия месец се оплака, че ако той продължава да трупа мускули, ще трябва да си търси някой друг за каскадите.

„На еднаква диета сме. Той сега е по-едър от когато и да било и аз трябва да съм по-едър от когато и да било преди. Ядем на всеки два часа. Стана като задължение. Вече не ми е приятно да се храня“, сподели тогава Боби Холанд Хантън и изтъкна, че вече не желае повече мускули.

Говорейки за ролята на Тор, актьорът обяснява в интервю за The Telegraph, че има определена естетика, която той трябвало да спази.„Бодибилдингът се възприема като суета, докато ако кача куп излишни килограми или стана нездравословно слаб за роля, вероятно ще бъда наречен сериозен актьор“, споделя той.

Хемсуърт е категоричен, че му коствало доста, за да се впише в ролята на гръцки бог и да натрупа сериозна мускулатура, но за хората отстрани това изглежда сякаш той има прищявка да има въпросното тяло.

„Тренировките в продължение на 10 години са си работа на пълен работен ден“, казва той и добавя, че като сложи още 12 часа на снимачната площадка, е доста тежък труд. Ето защо би искал да гледат на него не само като на актьор, но и като на професионален спортист.

Дори и по време на пандемията, Крис Хемсуърт не е спирал да тренира и за близо 12 месеца е станал още по-здрав от преди, за да снима „Тор 4: Любов и гръмотевици“, който ще излезе по кината през май 2022 г.

„Това време у дома означаваше, че съм изследвал различни методи, за да видя как мога да манипулирам тялото си само с точното количество тренировки по пауърлифтинг и културизъм“, обяснява той.

Взел си урок – край на тренировките по цяла седмица

Крис обяснява, че години наред тренирал твърде много, което крие своите рискове. Днес той знае, че за да постигне по-добри резултати, не бива да е в залата седем дни в седмицата. И за да сподели наученото с повече хора, той прави специално фитнес приложение.

По думите на Хемсуърт, трябва да има баланс между упражненията за отделните части на тялото, за да може да не изглеждаш като Попай моряка в един момент.

Крис Хемсуърт,

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари