IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дуейн Джонсън: Фитнесът ми помага при депресия

18 ноември 2022 10 50

Звездата е на корицата на Men’s Health за декември

БГНЕС

БГНЕС

Тренировките във фитнеса помагат на един мъж не само да е по-здрав физически, но и психически. Това споделя Дуейн Джонсън, говорейки за своите любими тренировки. Бившият кечист се появи на корицата на списание Men’s Health, пред което разказа как един 50-годишен мъж балансира с работата, личния живот и поддържането на форма.

Скалата, както всички го наричат, е категоричен, че ако не спортувал, едва ли щял да се справи с много трудни моменти от живота си, в които е бил особено уязвим.

„По време на онези моменти, когато изпаднах и бях предизвикан от депресия, фитнесът стана най-добрият ми приятел. И знам, че е така за много хора“, обясни Джонсън. По думите му, вместо да се нервираш и да правиш различни изпълнения от гняв, можеш просто да отидеш на фитнес и там да се изпотиш и избавиш от всички негативни мисли.

Скалата не спира да поддържа баланса

Дуейн споделя, че с годините се усъвършенствал и успял да открие как да поддържа баланса между работата, напрежението и личния живот, спортувайки. Той добавя, че се надява и други мъже да тръгнат по неговия път, за да бъдат психически стабилни и по-спокойни в ежедневието си.

„Като момчета имаме склонност да не молим за помощ“. Егото ни пречи и започваме да тъпчем нещата дълбоко в червата си, което не е добре. Станах защитник на молбата за помощ“, обяснява още Скалата.

Актьорът е категоричен, че човек трябва да мисли повече за малките неща в живота, онова, което е важно за него, за да открие така необходимия баланс. Той добавя, че славата не е за всеки и нещата много лесно могат да се объркат, ето защо посещенията във фитнеса помагат на звезда като него да не лети в облаците.

Фитнес вдъхновение: Салма Хайек по бански

Фитнес съвети: Синди Крауфорд показва как да стегнем корема

С голямата сила идва и огромната отговорност, според Джонсън

Скалата се радва на близо 347 милиона последователи в Instagram. Там той често рекламира най-различни продукти, от които печели пари. Но е на мнение, че той има огромна отговорност пред последователите си. Независимо дали ще показва дрехи, хранителни добавки или някои любими упражнения, той трябва да мисли как биха се отразили те на феновете му. Все пак е пример за тях и не бива да ги разочарова.

„Тренирах достатъчно дълго, за да знам, че има някои добри изводи, които мога да споделя, които могат да помогнат на моята публика в нейното фитнес и уелнес пътуване“, казва той пред списанието. И дава пример с тренировките, които редовно споделя в социалните мрежи. „Една от отговорностите обаче е да се уверя, че нещата, които публикувам, са умни, от гледна точка на обучението – а не глупости, които ще ги наранят“, продължава Скалата.

Дуейн Джонсън, това ти ли си?

Дуейн Джонсън – Скалата продължава да е най-високоплатеният актьор

Дуейн Джонсън – Скалата беше обявен за най-секси мъж на планетата

Дори и на 50, Дуейн Джонсън не спира да тренира

В края на декември предстои стриймингът на „Черния Адам“ – един от последните филми на актьора. За снимките той си поставя за цел да влезе в най-добрата си форма. И въпреки годините си, решава да се впусне във въпросното предизвикателство.

„На 40 години казах: „Добре, ще прекарам следващото десетилетие във възможно най-интелигентни тренировки, балансирайки между фитнеса, семейството и работата...“, разказва той, посочвайки, че си дал дума да тренира и попива всичко като гъба. Но от друга страна си казал, че ще прави всичко спокойно, без да се тревожи за тежестта на щангите и без да се натоварва излишно.

„… Ставите ми се чувстват страхотно и все още мога не само да поддържам, но и да добавя истински мускули и някой наистина плътен мускул“, споделя той с усмивка.

Дуейн Джонсън – Скалата разцелува дъщерята на Даниел Крейг

Дуейн Джонсън – Скалата показва татусите си във филм

Скалата държи и на духовното си израстване

Въпреки екстремните си упражнения, Джонсън залага и на нещо друго – нещо като своя духовна мантра. „Има полинезийска дума, наречена мана. Всъщност това, което означава, е енергия, сила… Сила, която всички ние притежаваме и тя винаги съществува в нашия свят. Когато говоря за мана, усещам, че това е просто тук дълбоко в ДНК-то на всеки. И вие можете да го получите, когато влезете във фитнеса. Можете да почувствате маната. Тя може да бъде доста осезаема“, категоричен е той.

Дуейн пояснява, че винаги се е стремял да бъде тясно свързан със своите корени и се учи от предците си. По думите му, колкото повече човек остарява, толкова повече се връща към своето духовно Аз и разбира какво всъщност е маната за него. „Това е напомняне за това кой съм аз. И това е напомняне да работя усилено, да бъда смирен, да показвам благодарност; и това е напомняне винаги да се свързвам с хора, сякаш можем да бъдем свързани чрез мана“, смята звездата.

След като приключи със заниманията във фитнеса, Скалата държи да се прибере у дома и да обърне внимание на семейството си. Той има две дъщери от съпругата си Лорън Хашиан – Тиа и Джасмин на 4 и 6. Има и още една наследница – 21-годишната Симоне, която е родена от неговата бивша Дани Гарсия.

За още фитнес вдъхновения от звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари