Тя е Катрин Велкова – едно от златните момичета на България. Световната шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика от 2011 г. не се състезава от няколко години, но въпреки това продължава да се храни здравословно. А фигурата си поддържа докато тренира своите момичета в залата на СКХГ „Локомотив“.
Освен сладоледа, който е сред любимите ѝ изкушения, спортистката си приготвя вкусна салата с цвекло. Освен че е пълна с витамини, тя я зарежда с енергия за натоварения ден.
Треньорът по художествена гимнастика сподели рецептата за нея. Ето и необходимите продукти:
– половин цвекло;
– морков;
– 2 броя чушки – червена и зелена;
– едно авокадо;
– половин салата айсберг;
– една краставица;
– магданоз, копър, маслини, ленено семе, кедрови ядки, конопено семе;
– сол, зехтин и лимонов сок на вкус.
Източник: Личен архив
Как да приготвите любимата салата на Катрин Велкова?
Измивате и обелвате цвеклото. Настъргвате го. След това правите същото с краставицата и моркова.
Измивате и накъсвате салатата на парчета. Нарязвате чушките на лентички.
Обелвате авокадото и го режете на парченца.
Нарязвате на ситно копъра, магданоза. Заедно с маслините ги прибавяте към останалите зеленчуци. Овкусявате с малко лимонов сок и подправките на вкус.
„Пробвайте, няма да сбъркате!“, казва Катрин Велкова и допълва, че за всяко ястие трябва и щипка любов, за да е по-вкусно.