IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладкиш с кайсии – как да го приготвите?

30 юни 2020 14 50

Плодът подобрява храносмилането

IStockphoto

Лятото предлага разнообразие от плодове, с които да си набавим така необходимите за тялото витамини, минерали, фибри и други. След като приключим с консервирането на ягодите и черешите, е време да се поглезим със свежите кайсии, които вече продават по пазарите.

Оранжевият плод подобрява храносмилането и насърчава детоксикацията, защото съдържа веществото пектин. Доказано е, че 200 г кайсии съдържат препоръчителната дневна доза витамин А. Те са богати още на В1 и С. В тях има и голямо количество бета-каротин, който е силен антиоксидант.

Освен пресни и под формата на сок, може да използваме кайсиите за направа на различни сладкиши. Именно с тях е свързана днешната ни рецепта.

Ето какви продукти са ви необходими за нея:

– 350 г брашно;
– 250 г пудра захар;
– 1 1/2 ч. л. бакпулвер;
– 4 яйца;
– 250 мл прясно мляко;
– 250 г краве масло;
– 1 ч. л. екстракт от ванилия;
– 1 щипка сол

– 600 г кайсии.

Как да приготвите сладкиш с кайсии?

сладкиш с

IStock

Взимате подходящ съд. Вътре поставяте маслото, което сте оставили да се размекне на стайна температура. Изсипвате отгоре захарта и разбивате хубаво с миксер.

Към масления крем добавяте яйцата, млякото и брашното, в което предварително сте изсипали бакпулвера и ванилията.

След като разбиете добре сместа, взимате тава за печене и я покривате с хартия. Изсипвате тестото и слагате кайсиите, нарязани на половинки.

Сладкишът с кайсии се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна. След като минат няколко минути, пускате на вентилатор и след около 30-40 минути изваждате.

Десертът трябва да се охлади преди консумация. Може и да го поръсите с пудра захар, ако желаете. А ако нямате време за пазаруване, то си поръчайте всички продукти ОТТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари