IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Овесена каша с плодове

21 юли 2020 08 30

Чудесно предложение за закуска

IStockphoto

Овесената каша е едно от най-здравословните предложения за закуска. Независимо дали я похапвате сутрин или следобед, между основните хранения, тя може да ви засити и зареди с фибри, необходими за храносмилателната система.

Веществата в овесените ядки укрепват имунната система, намаляват нивата на лошия холестерол в кръвта и се грижат за здравето на червата и стомаха. Те поддържат баланса на кръвната захар и са много по-полезни от другите зърнени закуски.

Макар и овесените ядки да съдържат глутен, който мнозина избягват в днешно време заради различни заболявания, той е в минимално количество и се усвоява по-лесно от хората, които имат непоносимост към него.

Много хора избират да попарят малко овесени ядки за своя сутрешен старт, като ги овкусят с малко мед. Днес ще ви дадем една подобна рецепта, която включва и плодове, с което ще поглезите сетивата си и ще се заредите с енергия.

овесени ядки

Pixabay

Ето и необходимите продукти:

– 6-7 лъжици овесени ядки;
– 3-4 фурми;
– половин банан;
– 1 средно голяма ябълка;
– орехи;
– бадеми;
– 1 супена лъжица чиа;
– мед (за овкусяване по избор).

Как да приготвите овесена каша с плодове?

Няма нищо сложно. За да получите хубава овесена каша, е добре да ползвате фино смлени овесени ядки. Взимате купичка и вътре изсипвате няколко лъжици. След което ги попарвате с вряла вода, която трябва да е поне един пръст над тях. Поставяте отгоре една чиния и след около 10 минути ще видите как културата е набъбнала. Разбърквате добре и получавате лепкава смес.

овесена каша,

IStock

Почиствате фурмите от костилките и ги смилате в блендер. Те са доста сладки и могат да заместят меда (ако желаете може и да добавите малко от него за повече сладост). После добавяте ядките и плодовете, нарязани на ситно.

Плодовата смес се добавя към овесената каша и всичко се разбърква. Накрая се добавя чиата, която от предния ден сте поставили в 2-3 супени лъжици вода, за да се желира.

Накрая може да украсите закуската си с кръгчета банан и малко ядки.

Пробвайте рецептата за овесена каша, продуктите за която ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари