IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвим: Коктейл с аперол шприц

21 юли 2020 14 40

Една свежа напитка за вечерите с приятели

Pixabay

Лято е и на всеки му се иска да си почива на плажа, пиейки от любимото си питие. Но тъй като на някои отпускът все още е далеч, не им остава нищо друго, освен да използват приятните вечери в града, за да разпускат с приятели.

Независимо дали сте на заведение, на терасата у дома или с компания пред блока, ви трябва нещо освежаващо за вечерта. След солидното количество бира, вино и мента със спрайт, които сте изпили през последните месеци, имате нужда от нещо по-различно – някое коктейлче. Именно с такова е свързана днешната ни рецепта.

Ликьорът „Аперол шприц“ е една от най-популярните напитки в Италия. Създаден през 1919 г., той започва да се сервира с дребни хапки с маслини и бързо става известен извън границите на страната. Днес много хора обичат да си пийват от коктейла с него, гарниран с портокалови резенчета.

Може би и не предполагате, но за една година се изпиват по над 450 милиона чаши с оранжевата напитка. Казват, че подредят ли ги една до друга, те ще обиколят земята по Екватора.

Какво ви е необходимо за коктейла:

коктейл, аперол

Pixabay

– 50 мл аперол;
– 150 мл просеко;
– 30 мл газирана вода;
– лед;
– няколко резенчета портокал.

Как да приготвите коктейла?

коктейл, аперол,

Pixabay

За да почувствате атмосферата на Италия и да „си направите кефа“, както бихме казали по български, трябва да намерите специална чаша със столче, която е по-обемна. Тя трябва да побере достатъчно лед и останалите напитки.

След като напълните хубаво чашата с лед, изсипвате пенливото вино и газирана вода. Взимате няколко резенчета портокал и украсявате. Накрая поставяте малка черна сламка и леко разбърквате.

Направете си коктейла за вас и приятелите ви, като продуктите за него ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари