IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бонбони Рафаело – как да ги приготвите у дома?

23 юли 2020 14 40

С бадеми и кондензирано мляко

Pixabay

Пили ли сте кокосово мляко? Ако обичате неговия аромат, то със сигурност десертите със стърготини ви допадат. Те са вкусни, но и полезни, защото съдържат хранителни вещества като желязо, фосфор, калий, витамини от група В и други.

Приемът на кокос под най-различна форма подобрява работата на метаболитната система, насърчава имунната функция и ни помага да останем сити за по-дълго време.

Кокосовите стърготини са най-широко използвани в индийската кухня. Всеки от нас познава вкуса на един десерт с кокос и шоколад, както и на белите бонбонки, които се топят в устата. Днешната ни рецепта е свързана именно с вкусните топчета Рафаело, които всеки може да приготви вкъщи.

Какви продукти са ви необходими?

кокос Pixabay

Pixabay

– 400 мл кондензирано мляко;
– 200 г кокосови стърготини;
– 4 супени лъжици захар;
– 60 г краве масло;
– 1 ванилия на прах;
– 50 г бадеми.

Как да приготвите домашни бонбони Рафаело?

Слагаме на котлона дълбок тефлонов тиган и в него сипваме кондензираното мляко. Към него добавяме маслото, след което захарта и ванилията. Бъркаме с лъжица и след завиране на сместа добавяме кокосовите стърготини.

Постепенно кондензираното мляко с кокосовите стърготини ще се сгъсти и ще заприлича на гъста каша, която трябва да бъркате непрекъснато. След това я махате от котлона.

Когато получената смес вече е изстинала добре, оформяте малки топчета от нея. В средата на всяко слагате по един бадем, като може допълнително да ги оваляте в кокосови стърготини.

Домашните бонбони Рафаело трябва да се съхраняват в хладилник и да се консумират непосредствено след изваждането им.

Пробвайте рецептата, продуктите за която ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари