IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бисквитена торта с маскарпоне – как да я приготвите?

26 юли 2020 10 30

Чудесен десерт за гостите през уикенда

Pixabay

Винаги сме казвали, че уикендът е времето, в което се правят най-хубавите семейни десерти. Освен вкусните палачинки и бухтички за закуска, много хора често похапват сладичко с кафето. Независимо с повод или без повод, домашната бисквитена торта е сто пъти по-хубава от тази в магазина.

Ако искате да разнообразите малко, може да замените обикновеното нишесте или готовия крем на прах, който купувате, с маскарпоне и шоколад. Ще получите една приятна смес, с която тортата ще има по-лек вкус.

Ето какви продукти са ви необходими за днешната ни рецепта:

– 300 г маскарпоне;
– 300 г бял шоколад;
– пакет маслени бисквити;
– пакет какаови бисквити;
– 200 мл прясно мляко;
– 1 чаена чаша орехи;
– шоколад и какао за украса.

Как да приготвите бисквитена торта с маскарпоне?

торта, бисквитена

Pixabay

Взимате една касерола и вътре разтопявате шоколада на водна баня. После към него добавяте маскарпонето и бъркате с миксера докато се получи гладък крем.

Взимате подходяща тава и започвате да редите бисквитите като първо слагате маслените – всяка потапяте в прясно мляко. Отгоре мажете с част от крема.

Следващият ред трябва да бъде с какаовите бисквити, като след това отново слагате крем, маслени бисквити и така докато свършат продуктите.

Орехите смилате и може да ръсите по малко от тях между блатовете или да ги оставите за украса отгоре.

След като сте намазали тортата с крем, завършвате като настъргвате малко шоколад или поръсвате с какао и настъргани орехи.

Хубаво е преди да се яде, тортата да престои в хладилника поне 4 часа или едно денонощие.

Пробвайте тази лесна рецепта за домашна бисквитена торта, продуктите за която ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари