IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладко от боровинки – как да го приготвите?

29 юли 2020 14 40

Предлагаме ви една изпитана рецепта

Pixabay

Лято е. Докато преди няколко месеца нямаше никакви плодове и си купувахме замразени малини и боровинки, сега може да се разходим из гората и да си наберем пресни. А те са толкова вкусни и ароматни.

Много от нас традиционно си купуват боровинки по това време на годината. Богати на витамини, минерали, фибри и много антиоксиданти, те подобряват храносмилането, грижат се за здравето на очите, кожата и сърцето.

След като си похапнете пресни боровинки, ви предлагаме да консервирате останалото количество. Сладкото, което ще получите, може да мажете на филия с масло, да ползвате за чийзкейк и други десерти, както и за гарниране на различни видове хапки.

Ето какви продукти са ви необходими:

– 1 кг боровинки;
– 1 кг захар;
– 1 ч. ч. вода;
– 1 ч. л. лимонтузу.

боровинки Pixabay

Pixabay

Как да приготвите сладко от боровинки?

Боровинките се берат бавно и измежду тях винаги попадат малки листенца и клечки. Трябва да ги измиете и почистите хубаво, което ще ви отнеме известно време.

Взимате дълбока тенджера и изсипвате водата. След като заври, слагате захарта и бъркате докато се разтвори.

Във врящия захарен сироп изсипвате боровинките и разбърквате от време на време с дървена лъжица. Пяната, която се образува по стените на съда, трябва да се отстранява.

Боровинките се варят докато се сгъстят със сиропа. Оставя се настрани за кратко и докато сладкото не е изстинало напълно, се слага в подходящи бурканчета.

Бурканите се варят за около 10 минути, за да се стерилизират хубаво.

Пробвайте тази изпитана рецепта за сладко от боровинки, продуктите за която ще откриете ТУК.

сладко, сладко

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари