IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Как да направите индивидуални миникозуначета?

1 май 2021 10 30

Лесна и атрактивна рецепта

Istock

Няма как Великден да мине без козунак, но тази година ви предлагаме да направите различна версия на вашия сладък обреден хляб. Можете да пробвате с индивидуални по размер и лесни за приготвяне миниатюрни козуначета, които да сервирате до чинията на всеки свой гост на празничната трапеза.

Тези малки козунаци са красиви, закачливи, а и наистина изглеждат празнично заради боядисаното яйце по средата!


Необходими продукти за шест миникозуначета:

Време за приготвяне: 40 минути; Време за втасване на тестото: 1 час 45 минути

6 яйца, неварени (за декорацията), 2 яйца; 2/3 чаша мляко; 2 супени лъжици масло; 3 чаши брашно; 1/4 чаша захар; 1 чаена лъжичка сол; 1 1/2 чаени лъжички мая; 1 чаша пудра захар; 3 супени лъжици крем; 1/2 чаена лъжичка ванилия.

Инструкции за приготвяне:

В малък тиган загрейте млякото и маслото, докато маслото се разтопи. Не го оставяйте да заври. Когато маслото се разтопи, отстранете от огъня и разбъркайте със захарта. Поръсете маята отгоре и оставете настрана. В голяма купа внимателно разбийте яйцата. Добавете брашното, солта и млечната смес. Смесете добре всички съставки.

Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете около десет минути или докато тестото стане гладко и еластично. Поставете в намазнена купа и покрийте. Оставете го да втаса на топло място, докато удвои размера си. Пригответе тава с парче хартия за печене или силиконова постелка. Надупчете тестото и го разделете на 6 равни парчета.

Разточете всяко парче надълго като змия. Разрежете змията наполовина и усучете двете змии като ги оформите в кръг и ги притиснете в краищата. Поставете козуначетата върху листа за печене и сгушете яйце в центъра на всяко. Покрийте и оставете да втаса още час.

Загрейте фурната до 180 ° и печете 20-25 минути или до златисто. Извадете от тавата и оставете козуначетата да се охладят върху решетка. Преди да ги сервирате поръсете ги с глазура от пудра захар, сметана и ванилия. По желание можете да ги поръсите и с цветни захарни пръчици/топчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари