IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр – заложете на огледалния ефект

14 март 2022 12 30

Ето повече за тенденцията за сезона

IStockphoto

IStockphoto

Ако напишете пролетен маникюр като ключова дума в Instagram или Facebook, ще откриете безброй идеи. Много маникюристи и жени, които си лакират сами ноктите, споделят свои снимки и трикове в социалните мрежи. Но не всички са актуални. Все пак, може да се каже, че първата социална мрежа е мястото, от което да почерпите вдъхновение за някои нови тенденции.

Тази пролет, освен с чисто непознати техники и 3D декорации, които изглеждат странно, някои ще ползват добре познати лакове и пигментни пудри. Целта е да създадат любимия на мнозина огледален ефект, който отново е на мода.

Независимо дали на цял нокът, само на половината или просто за определена рисунка, огледалният ефект ще разнообрази до голяма степен вашия маникюр. Освен това, в много магазини се предлага специален прах, който сами може да нанесете върху добре изсъхнал тъмен лак. И така да получите перфектния променящ се на светлината нюанс, в който може да се огледате.

Разбира се, много инфлуенсъри споделят в Instagram, че е по-добре да имате по-дълги нокти, за да ви стои по-добре въпросният лак или пудра. Друго нещо, което трябва да знаете е, че докато преди близо две години бяха модерни металик или по-тъмни тонове, този сезон се ориентирайте към по-светлите нюанси като лилаво, синьо, розово и други.

Ето няколко идеи за пролетен маникюр с огледален ефект, които да изпробвате:

1. Френски

Ако харесвате по-нежни идеи и не искате да слагате лак с огледален ефект върху цялата плочка, пробвайте френски. Все пак, този сезон френският маникюр ще продължи да бъде сред тенденциите.

След като нанесете топ лак, поставете златен огледален лак върху всеки връх. Може да експериментирате и с други цветове.

2. Омбре

Както вече писахме наслагването на няколко тона, наречено омбре, също се завръща. Само че тук то е по-бляскаво. Може за основа да ползвате по-нежен лак – в бяло или шампанско – с огледален ефект. А отгоре да прелеете други два (подобно на снимката).

3. Мат и огледало

Тук са съчетани матов лак в бяло и сив металик, който има огледален ефект.

Най-добре е основата да е в металик, а геометричната фигура да се направи с помощта на лепенки и мат или добавяне на някакъв пигмент отгоре.

4. Розово огледало

Все пак е пролет и един от най-харесваните цветове, наред с лилавото, е розовото. Вместо да се лакирате с по-бонбонени тонове, нанесете специален с огледален ефект, при това на всички нокти.

Ето и още идеи за маникюр, които да изпробвате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари