IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасни разкрасяващи процедури

26 март 2013 09 00

Дори и най-невинното действие може да ви докара главоболия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Като всяка жена и вие искате да бъдете красивa, но замисляли ли сте се каква е цената, която плащате за перфектния си външен вид? Това са безброй часове, прекарани в разкрасителни процедури. Някои от тях са не само болезнени, но и опасни за здравето. Оказва се, че на пръв поглед много нормални дейности могат да застрашат вашето здраве.

Според френско проучване бразилската кола маска, както и други методи за обезкосмяване на интимните части например, могат да увеличат риска заразяване с някои кожни инфекции по време на секс. По-конкретно става въпрос за заразния молуск – кожна инфекция с обрив, която може да се разпространи чрез всякакъв вид контакт. Малките убождания и порязвания по кожата, възникващи по време на обезкосмяването, могат да увеличат риска от заразяване с инфекции. Ето и кои са другите застрашаващи здравето процедури според The Huffington Post:

1. Свещи за уши. Понякога ушите се запушват с ушна кал, което може да бъде наистина болезнено. Затова са създадени свещите за уши, които изгарят в ухото. Чрез тях се изхвърля ушната кал и се подобрява слуха. Въпреки това експерти предупреждават, че процедурата може да бъде опасна. Възможни странични ефекти от нея са: изгаряния, перфорации в тъпанчето и блокажи в ушния канал.

2. Педикюр. Педикюрът в салон може да бъде наистина опасен за вашето здраве. Ако средата, където се извършва, е нехигиенична, може да се заразите с вирусна (брадавици), бактериална или гъбична инфекция по ноктите и кожата на краката. Най-много бактерии има по инструментите, с които се прави педикюра. Затова най-добре се грижете сами за себе си у дома или пък носете свой личен комплект инструменти в салона.

Снимка: huffingtonpost.com

3. Кола маска на веждите. При този тип оформяне има риск освен от неправилна форма на веждите, така и от трайно увреждане на космените фоликули. Друг риск идва от изгарянето на кожата заради твърде горещия восък, което причинява отлепване на горния слой на кожата. По този начин тя става много податлива на инфекции, когато бактериите се настанят в силно травмираната кожа.

4. Маникюр. Точно като педикюра, маникюрът също крие опасности от гъбични и бактериални инфекции. Избирайте само добри салони, където знаете, че хигиената е на ниво. За ваше спокойствие, може да носите свои инструменти. Не позволявайте да премахват цялата ви кутикула, защото тя е един вид „уплътнение между външния свят и вашето тяло“. Вместо изрязване, омекотете кожата и я притиснете внимателно надолу.

Снимка: huffingtonpost.com

5. Почистване на лице. Трябва да бъдете наистина внимателни при избора си на козметик, защото лошото или недостатъчно обучение, може да доведе до сериозно проблеми. Съществуват рискове като инфекции или кожа, която буквално „гори“. За да сте сигурни в уменията на вашия козметик, направете тези две неща: вижте сертификатите на своя козметик и го разпитайте за техниката и продуктите, с които ще работи върху лицето ви.

Снимка: huffingtonpost.com

6. Посещение в солариум. Според последните данни хората, които ходят на солариум, са изложени на 55% по-голям риск от развитие на злокачествен меланом. Мъжете и жените със светла кожа са най-податливи, както и тези, които имат лична или фамилна анамнеза с рак на кожата.

Снимка: huffingtonpost.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

4u4uliga ( преди 11 години )
То всичко е "вредно и опасно".Как не сте измислили още,че и секса е опасен.:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар