fallback

Яденето на ядки по време на бременността намалява риска от астма за детето

03 September 2012 06:23

Яжте повече ядки – полезни са не само за вас

Снимка: Dreamstime

Ако жените ядат ядки по време на бременността, шансът детето им да развие по-късно астма намалява. Това гласи ново проучване, проведено в Дания. Резултатите показали, че децата на майки, консумирали ядки поне веднъж в седмицата, са изложени на риск от астма с 25% по-малко в сравнение с останалите деца.

Тези резултати обаче си противоречат с по-ранна констатация, че бременните жени трябва да се въздържат от някои видове ядки. Според проучване от миналата година консумирането на ядки по време на бременност увеличава риска бебетата да развият фъстъчена алергия.

Автор на статията:
Милена Алексиева
fallback