IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 известни жени, спазващи кето диетата

13 март 2020 16 30

С нея те бързо влизат във форма

6 известни жени, спазващи кето диетата

Кето диетата безспорно е най-популярният начин на хранене през 2019 г. Все повече хора прибягват до похапването на по-мазни храни за сметка на въглехидратите, за да отслабнат. Тази тенденция до някаква степен бе въведена от някои известни жени, които споделиха с последователите си какво спазват, за да имат хубава фигура.

При кетогенната диета въглехидратите, приети чрез храните, трябва да бъдат сведени до минимум. Най-често тези, които са на нея, ядат 75% мазнини, 20 протеини и само 5% отделят на въглехидратите за деня. Само няколко дни хранене по този начин кара тялото да влезе в кетоза – състояние, при което организмът разчита на мазнини, вместо на глюкоза, за да си набави енергия. При този вид режим тялото се ориентира към кетоните, то търси друг източник на тонус.

Много популярни лица не скриха задоволството си от резултатите, които са постигнали с кето диетата. Някои успяха да се разделят с излишните килограми, а други влязоха по-бързо във форма чрез нея. Според много проучвания, тя е полезна и за хора с диабет или някои хронични заболявания.

Ето кои световноизвестни дами спазват кето диетата и какъв е опитът им с нея:

1. Хали Бери

51-годишната актриса има перфектно тяло и не се срамува да го покаже. Освен чрез усилените тренировки във фитнеса, тя се грижи за нейната фигура чрез кетогенната диета.

Звездата разкрива пред списание „People“, че предпочита да набляга на месото, отколкото да се тъпче с тестени изделия или нещо с добавена захар. А това ѝ помага да спазва режима, при който са забранени сладките и тестените изделия.

Хали Бери посочва, че си набавя здравословни мазнини чрез консумацията на авокадо, кокосово и обикновено краве масло.

2. Кортни Кардашян

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @anatsasi на

Тя е първата в известната фамилия Кардашян, която решава да опита диетата. По думите ѝ, да изпадне в кетоза, е едно страхотно преживяване за нея. Кортни припомня, че за пръв път е започнала да се интересува от режима след като лекарите открили, че има високи нива на живак в кръвта. Сега тя яде карфиолен ориз вместо обикновен, освен това не хапва дори коричка хляб. 

Кортни Кардашян признава, че страда от главоболие и има много малко енергия в продължение на няколко седмици докато свикне с диетата, но с течение на времето тя разбира, че е преминала през така наречения „кето грип“.

3. Ким Кардашян

Друга риалити звезда, която е голяма почитателка на кето диетата. Доведената сестра на Кортни също се увлича по нейния режим. През 2016-а тя разкрива пред „People“, че е отслабнала доста след раждането на Сейнт. В началото тя е била на диетата на Аткинс, при която също има доста голямо ограничение във въглехидратите. След това е преминала на кето режима. 

Наскоро многодетната майка посочи, че всеки в семейството ѝ спазва отделна диета, най-вече четирите ѝ деца, които трябва да ядат здравословно. 

4. Гуинет Полтроу

Актрисата, която мина под венчило за втори път, също се грижи доста за фигурата си. Преди няколко години тя посочва, че ползва пластири за тяло, за да не яде много и да бъде по-спокойна. 

Макар че е висока и слаба, Полтроу минава на кето режим, за да се стегне и прочисти тялото от токсини. 

5. Меган Фокс

Звездата от „Трансформърс“, която е и майка на три деца, се обръща към кето диетата, за да си върне старите килограми след последното раждане. 

През лятото на 2014 г. Фокс си казва, че ще спре да яде вредните въглехидрати и спира да консумира чипсове, снаксове и всякакви други храни, богати на тях.

Единственото нещо, което Фокс не харесва в диетата, е така нареченото бромирано кафе – с обикновено или кокосово масло, с което хората насърчават метаболизма си и топят повече килограми. 

6. Адриана Лима

Тялото на ангела от Victoria's Secret се дължи на диетата с ниско съдържание на въглехидрати и двучасови тренировки във фитнеса всеки ден. 

Адриана Лима разкрива, че разчита предимно на месо и зеленчуци, за да отслабне. Пред „The Cut“ тя споделя, че пие протеинови шейкове и яде по малко пълнозърнести храни на закуска. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари